Snažan rast tržišta računalnih uređaja za nošenje svaki dan

Snažan rast tržišta računalnih uređaja za nošenje svaki dan

Kada se na tržištu počelo govoriti kako će Apple uskoro na tržište pustiti iWatch, uređaj poput sata s funkcionalnosti pametnog telefona, MP3 playera ili Googleovih posebno prilagođenih naočala postalo je sasvim jasno da se i taj segment tržišta snažno mijenja.

Prema procjenama analitičke kompanije ABI Research očekuje se da će taj segment tržišta u narednih pet godina zabilježiti snažan porast i dosegnuti ukupnu vrijednost oko 485 milijuna dolara u 2018. godini. Kako ističe Josh Flood analitičar ABI Researcha uređaje koje nosimo ili kako ih se engleski puno zgodnije naziva „Wearable computing devices“ rast tržišta je sasvim očekivan.

Google je dolazak svojih pametnih naočala, s mogućnošću „augumented reality“, surfanja i pristupa Internetu najavio za kraj ove godine po cijeni koja bi se trebala kretati na razini 1500 američkih dolara, tržište očekuju brze promjene.

Prema procjenama ABI Researcha očekuje se u narednih pet godina dolazak i drugih tehnologija i uređaja koje ćemo poput nekih današnjih nositi sa sobom, ali sa sasvim izmijenjenim mogućnostima koje će promijeniti način na koji pristupamo tehnologijama.

Još iz kategorije

Servis Divan od sada na novoj domeni

Servis Divan od sada na novoj domeni

21.04.2019. komentiraj

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za “for your information”. Također su predstavili niz novih funkcija poput pretraživanja prema geo lokaciji što će omogućiti primjenu u drugim hrvatskim gradovima te prijevod sadržaja na engleski jezik.

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

20.04.2019. komentiraj

Internetska trgovina Hrvatske pošte, Žuti klik, okitila se vrijednim priznanjem na najvećem natjecanju internetskih trgovaca u regiji Web trgovac godine 2019. Osvojili su nagradu u kategoriji „Web Shopping Mall“.

Hakeri čak 3 mjeseca imali pristup Microsoftovim e-mail servisima

Hakeri čak 3 mjeseca imali pristup Microsoftovim e-mail servisima

19.04.2019. komentiraj

Hakerskim probojima na svim razinama nema kraja, pa tako zapravo i ne čudi objava Microsofta da je sam bio žrtva jednog, čak tri mjeseca u kontinuitetu! Naime, toliko dugo su hakeri imali pristup njegovim e-mail uslugama.