Snažan rast OTT rješenja

Snažan rast OTT rješenja
DepositPhotos

Novo istraživanje Parks Associates pokazuje da 63 posto kućanstava u SAD-u posjeduje pametni TV, što je porast u odnosu na 38 posto u 2015. OTT Video Market Tracker, uključujući mjesečna izvješća i tromjesečno izdanje procijenjenog broja video pretplatnika, naglašava kako su tvrtke poput Rokua i drugih transformirao je ulogu TV-a u domu spojivši zabavu s povezanim kućnim funkcijama. Roku je na CES-u 2023. najavio da će ove godine proizvesti vlastitu liniju pametnih televizora, a mnoge su tvrtke pokazale nove TV tehnologije.

„Pametni televizori dio su modernog doma; ovaj će uređaj biti ključni element integrirane vizije zabave za cijeli dom u budućnosti,“ rekla je Elizabeth Parks, predsjednica Parks Associates.

"Nove aplikacije i integracija spajaju ekosustave pametnog doma i zabave kako bi dodatno unovčili korisničku bazu i imali veću kontrolu nad podacima u domu“, tvrdi Elizabeth Parks

Istraživanje pokazuje da 87 posto američkih internetskih kućanstava ima barem jednu uslugu strujanja. Na CES-u su mnoge tvrtke najavile nove pametne televizore i nastoje iskoristiti operativni sustav (OS) jednako kao i hardver za buduće aplikacije. Proizvođači televizora i tehnološki divovi, kao što su Amazon, Apple, Google i Samsung, ugrađuju pametne kućne kontrole u televizor, pretvarajući ovaj uređaj u platformu za upravljanje domom.

Kada potrošači razmatraju kupnju pametnog televizora, više cijene interoperabilnost, kompatibilnost i jednostavnost korištenja unutar ekosustava nego funkcionalnost jedne točke. Vlasnici povezanih uređaja sada imaju u prosjeku 16 povezanih uređaja u domu, a želja za jednom kontrolnom točkom pristupa je na vrhu njihovih želja.