Snažan rast OTT rješenja

Snažan rast OTT rješenja

Foto: DepositPhotos

Novo istraživanje Parks Associates pokazuje da 63 posto kućanstava u SAD-u posjeduje pametni TV, što je porast u odnosu na 38 posto u 2015. OTT Video Market Tracker, uključujući mjesečna izvješća i tromjesečno izdanje procijenjenog broja video pretplatnika, naglašava kako su tvrtke poput Rokua i drugih transformirao je ulogu TV-a u domu spojivši zabavu s povezanim kućnim funkcijama. Roku je na CES-u 2023. najavio da će ove godine proizvesti vlastitu liniju pametnih televizora, a mnoge su tvrtke pokazale nove TV tehnologije.

„Pametni televizori dio su modernog doma; ovaj će uređaj biti ključni element integrirane vizije zabave za cijeli dom u budućnosti,” rekla je Elizabeth Parks, predsjednica Parks Associates.

"Nove aplikacije i integracija spajaju ekosustave pametnog doma i zabave kako bi dodatno unovčili korisničku bazu i imali veću kontrolu nad podacima u domu“, tvrdi Elizabeth Parks

Istraživanje pokazuje da 87 posto američkih internetskih kućanstava ima barem jednu uslugu strujanja. Na CES-u su mnoge tvrtke najavile nove pametne televizore i nastoje iskoristiti operativni sustav (OS) jednako kao i hardver za buduće aplikacije. Proizvođači televizora i tehnološki divovi, kao što su Amazon, Apple, Google i Samsung, ugrađuju pametne kućne kontrole u televizor, pretvarajući ovaj uređaj u platformu za upravljanje domom.

Kada potrošači razmatraju kupnju pametnog televizora, više cijene interoperabilnost, kompatibilnost i jednostavnost korištenja unutar ekosustava nego funkcionalnost jedne točke. Vlasnici povezanih uređaja sada imaju u prosjeku 16 povezanih uređaja u domu, a želja za jednom kontrolnom točkom pristupa je na vrhu njihovih želja.

Još iz kategorije

Zašto ne bi trebali koristiti Instant aplikacije na Android telefonima

Zašto ne bi trebali koristiti Instant aplikacije na Android telefonima

29.01.2023.

Google je još 2016. predstavio instant aplikacije, koje omogućavaju njihovo korištenje na Android uređajima bez potrebe instalacije. Zvučalo je inovativno i zanimljivo, ali posljednji godina stvara poveće probleme u sigurnosnom smislu.

Kreće projekt Fiskalizacija 2.0

Kreće projekt Fiskalizacija 2.0

27.01.2023.

Projekt Fiskalizacija 2.0 - Implementacija sustava za bezgotovinsko plaćanje putem eRačuna s integriranom e-arhivom te naprednog online knjigovodstva u sustavu PDV-a, novi je projekt Ministarstva finacija i Porezne uprave koji treba promijeniti način poslovanja u Hrvatskoj.

Benefiti i rizici korištenja password managera za čuvanje online identiteta

Benefiti i rizici korištenja password managera za čuvanje online identiteta

26.01.2023.

Lozinke su u današnje digitalno doba jednako bitne kao što su bile i prije 30 godina, što znači da je ključno izabrati one koje će se teško 'probiti' i ne koristiti jedne te iste na više, što nije lako. Srećom, postoje upravitelji lozinkama ili password manageri. No, u ovom tekstu donosimo i drugu stranu priče.