Snapchat produljio duljinu video oglasa sa 10s na 3 minute

Snapchat produljio duljinu video oglasa sa 10s na 3 minute

Foto: Snapchat

Snapchat je 2015. doživio pravu malu eksploziju te se pohvalio da dnevno njegovi korisnici šalju šest milijardi videa dnevno putem aplikacije, no otkako je prije dvije godine Facebook ušao u Snapchatov prostor, rast se uvelike usporio i sad se posegnulo za ne tako popularnim rješenjem - agresivnijem okretanju oglašivačima.

Od 2014. pa sve do kraja ruja ove godine video oglasi su trajali deset sekundi, ali po novome će trajati čak tri minute, što bi moglo otjerati još pokojeg korisnika prema mnogo popularnijem Instagramu. Naime, u veljači 2018. je Snapchat stigao do 187 milijuna aktivnih korisnika i ne probija tu granicu.

Ipak, možda postoji argument za ovako nešto, osim u činjenici da će donijeti Snapu prijeko potrebnu zaradu. Konkretnije, Snapchat u velikoj mjeri koristi mlađa populacija i upravo zato vodeći brandovi gledaju na koje sve načine mogu doći do njih.

Zato treba biti informiran i naći sve ono što "Snapchat generaciju" zanima pa im pristupiti kroz ta područja, odnosno, kroz te platforme. Posebno jer korisnici Snapchata i nisu baš najspremniji koristiti neke druge platforme, što se vidi po brojnim istraživanjima.

Pa tako oni koji koriste Snapchat nespremno biraju WhatsApp, što se vidi po činjenici da ih svega sedam posto bira obje platforme. Kad je u pitanju Twitter, koristi ga 19 posto onih koji biraju i Snapchat, s YouTubeom je bolje s 39 posto, Facebook Messenger ima 42 posto, Instagram 54 posto i Facebook 65 posto.

Dakle, zaključak je da nema smisla pristupati "Snapchat generaciji" kroz WhatsApp ili Twitter, a nije baš previše profitabilno to činiti čak ni kroz megapopularni YouTube... Možda zato ovi oglasi u trajanju tri minute postignu uspjeh, ponudit će sve na jednom mjestu, a to je možda dobitna formula.

Još iz kategorije

Cijene .com domena kreću prema gore

Cijene .com domena kreću prema gore

19.02.2020. komentiraj

Američka Nacionalna uprava za telekomunikacije i informacije (NTIA) pri američkom Ministarstvu trgovine produljila je 2018. sporazum s Verisignom, koji određuje način na koji može koristiti „.com“ jer on se veže ugovorom s Internetskom korporacijom za dodjelu imena i brojeva (ICANN).

5 smjernica za bolju sigurnost IoT uređaja

5 smjernica za bolju sigurnost IoT uređaja

19.02.2020. komentiraj

Internet stvari (IoT) s dolaskom mobilnih mreža pete generacije (5G) polako dobiva zamah i ispunjava zacrtani potencijal, što znači da se ponovno na površinu “izbacuje” činjenica da ta tehnologija još uvijek nije dovoljno sigurna za korisnike, kao ni dovoljno transparentna.

WhatsApp probio brojku od 2 milijarde aktivnih korisnika

WhatsApp probio brojku od 2 milijarde aktivnih korisnika

18.02.2020. komentiraj

Facebook ima razloga za ponos jer WhatsApp koji je kupio 2014. i pritom nije učinio neke značajne promjene s aplikacijom te njenim mogućnostima, ima nevjerojatnih dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno! To je pola milijarde više no 2018. kad ih je bilo 1,5 milijardi.