Snapchat produljio duljinu video oglasa sa 10s na 3 minute

Snapchat produljio duljinu video oglasa sa 10s na 3 minute

Foto: Snapchat

Snapchat je 2015. doživio pravu malu eksploziju te se pohvalio da dnevno njegovi korisnici šalju šest milijardi videa dnevno putem aplikacije, no otkako je prije dvije godine Facebook ušao u Snapchatov prostor, rast se uvelike usporio i sad se posegnulo za ne tako popularnim rješenjem - agresivnijem okretanju oglašivačima.

Od 2014. pa sve do kraja ruja ove godine video oglasi su trajali deset sekundi, ali po novome će trajati čak tri minute, što bi moglo otjerati još pokojeg korisnika prema mnogo popularnijem Instagramu. Naime, u veljači 2018. je Snapchat stigao do 187 milijuna aktivnih korisnika i ne probija tu granicu.

Ipak, možda postoji argument za ovako nešto, osim u činjenici da će donijeti Snapu prijeko potrebnu zaradu. Konkretnije, Snapchat u velikoj mjeri koristi mlađa populacija i upravo zato vodeći brandovi gledaju na koje sve načine mogu doći do njih.

Zato treba biti informiran i naći sve ono što "Snapchat generaciju" zanima pa im pristupiti kroz ta područja, odnosno, kroz te platforme. Posebno jer korisnici Snapchata i nisu baš najspremniji koristiti neke druge platforme, što se vidi po brojnim istraživanjima.

Pa tako oni koji koriste Snapchat nespremno biraju WhatsApp, što se vidi po činjenici da ih svega sedam posto bira obje platforme. Kad je u pitanju Twitter, koristi ga 19 posto onih koji biraju i Snapchat, s YouTubeom je bolje s 39 posto, Facebook Messenger ima 42 posto, Instagram 54 posto i Facebook 65 posto.

Dakle, zaključak je da nema smisla pristupati "Snapchat generaciji" kroz WhatsApp ili Twitter, a nije baš previše profitabilno to činiti čak ni kroz megapopularni YouTube... Možda zato ovi oglasi u trajanju tri minute postignu uspjeh, ponudit će sve na jednom mjestu, a to je možda dobitna formula.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

11.10.2019. komentiraj

Pretplatnici su ono za što se bori svaki YouTube autor jer što ih je više, više je pogleda, više je slave i više je prihoda. A zanimljivo je da su se stvari ponešto promijenile s obzirom da činjenicu da su YouTubea kao platformu prepoznali mnogi u raznim granama moćne zabavne industrije.