Slack Connect kao zamjena za e-mail

Slack Connect kao zamjena za e-mail

Foto: DepositPhotos

Elektronička pošta spor je način komunikacije, ali kad se radi o organizacijama, djeluje kao najbolje što postoji. I u Slacku smatraju da to mogu poboljšati svojim Slack Connectom.

Na površini se čini kao da je riječ o poprilično jednostavnoj ideji. Naime, Slack Connect dopušta da kroz Slack kanale komunicira do 20 organizacija i one mogu izabrati koji će od tih kanala biti najbolji za njih u nekom smislu, kao recimo, po pitanju brzine komunikacije. A sve skupa funkcionira kao slanje e-mail poruka, uz koliko kod emojija korisnik želi.

Kad se zagrebe ispored te površine, postoji nekoliko komplikacija ove ideje, oko kojih u Slacku tvrde da rade kako bi ih riješili što bolje i što brže. Iako, rade na njima već četiri godine pa je upitno koliko brzo može doći ono što tvrde da će biti revolucija, odnosno, ono što će zamijeniti e-mail poruke u poslovnom sektoru.

Naime, različite organizacije imaju različite sigurnosne protokole i pravila vezana uz komunikaciju, pohranu podataka i način na koji će se ona odvijati. Primjerice, komunikacija između banke i odvjetničkog ureda ili medijske kuće bila bi komplicirana za izvesti na način koji se planira kroz Slack Connect.

Samim time, Slack mora izvesti situaciju u kojoj će svaka strana i dalje imati svoje protokole, ali i komunicirati kroz isti kanal. Kao što se radi s elektroničkom poštom. No, dok tehnologija napreduje iz dana u dan, u Slacku već četiri godine traže načine kako riješiti jedan naizgled jednostavan problem, a zapravo zasad neprelaznu prepreku.

Ako uspije, bit će to istinski hit, koji bi mogao postati revolucija, posebno jer se najavljuje povezivanje Outlooka i Google Calendara, što će dodatno olakšati organizacijama posao. No, trebat ćemo ipak biti strpljivi još neko određeno vrijeme prije nego vidimo rezultate Slack Connecta.

Još iz kategorije

U više od 100.000 Zyxel firewalla i VPN gatewaya otkriven backdoor pristup

U više od 100.000 Zyxel firewalla i VPN gatewaya otkriven backdoor pristup

23.01.2021. komentiraj

Više od 100.000 Zyxel firewallova, VPN gatewaya i kontrolera pristupnih točaka sadrži hardcoded backdoor korisnički račun administratorske razine. To znači da hakeri putem njega mogu pristupiti sustavu, a potom i uređajima koji se vežu uz njega.

Azure govori hrvatski

Azure govori hrvatski

22.01.2021. komentiraj

Posljednjih nekoliko godina donijelo je uzbudljive inovacije na području umjetne inteligencije, posebno kada je riječ o napretku u obradi govora i jezika. Obrada govora i omogućavanje pretraživanja tekstualnih i zvučnih informacija omogućuju raznolik niz inovativnih aplikacija, uključujući, na primjer, pomoć istraživačima u pretraživanju povezanih radova ili otkrivanje problema s proizvodima i uslugama u gotovo stvarnom vremenu. Za regiju kao što je srednja i istočna Europa, koja obuhvaća 30+ zemalja, koje većinom govore svoj jezik, podrška lokalnim jezicima je ključan uvjet za provođenje inovacija. Zato je nedavno ažuriranje usluga Azure Speech otvorilo potpuno novo područje mogućnosti za našu regiju.

WordPress pogoni gotovo 40 posto svih web stranica

WordPress pogoni gotovo 40 posto svih web stranica

22.01.2021. komentiraj

Podaci omogućeni od strane W3Techsa pokazuju da se WordPress sustav za upravljanje sadržajem (CMS) koristi na 39,5 posto svih stranica na webu. Riječ je o prvim podacima u godini, što znači da su relevantni.