Slack Connect kao zamjena za e-mail

Slack Connect kao zamjena za e-mail

Foto: DepositPhotos

Elektronička pošta spor je način komunikacije, ali kad se radi o organizacijama, djeluje kao najbolje što postoji. I u Slacku smatraju da to mogu poboljšati svojim Slack Connectom.

Na površini se čini kao da je riječ o poprilično jednostavnoj ideji. Naime, Slack Connect dopušta da kroz Slack kanale komunicira do 20 organizacija i one mogu izabrati koji će od tih kanala biti najbolji za njih u nekom smislu, kao recimo, po pitanju brzine komunikacije. A sve skupa funkcionira kao slanje e-mail poruka, uz koliko kod emojija korisnik želi.

Kad se zagrebe ispored te površine, postoji nekoliko komplikacija ove ideje, oko kojih u Slacku tvrde da rade kako bi ih riješili što bolje i što brže. Iako, rade na njima već četiri godine pa je upitno koliko brzo može doći ono što tvrde da će biti revolucija, odnosno, ono što će zamijeniti e-mail poruke u poslovnom sektoru.

Naime, različite organizacije imaju različite sigurnosne protokole i pravila vezana uz komunikaciju, pohranu podataka i način na koji će se ona odvijati. Primjerice, komunikacija između banke i odvjetničkog ureda ili medijske kuće bila bi komplicirana za izvesti na način koji se planira kroz Slack Connect.

Samim time, Slack mora izvesti situaciju u kojoj će svaka strana i dalje imati svoje protokole, ali i komunicirati kroz isti kanal. Kao što se radi s elektroničkom poštom. No, dok tehnologija napreduje iz dana u dan, u Slacku već četiri godine traže načine kako riješiti jedan naizgled jednostavan problem, a zapravo zasad neprelaznu prepreku.

Ako uspije, bit će to istinski hit, koji bi mogao postati revolucija, posebno jer se najavljuje povezivanje Outlooka i Google Calendara, što će dodatno olakšati organizacijama posao. No, trebat ćemo ipak biti strpljivi još neko određeno vrijeme prije nego vidimo rezultate Slack Connecta.

Još iz kategorije

Čak 62000 QNAP NAS uređaja zaraženo QSnatch malwareom

Čak 62000 QNAP NAS uređaja zaraženo QSnatch malwareom

09.08.2020. komentiraj

Britanska (CISA) i američka sigurnosna agencija (NSA) zajednički su objavile upozorenje o vrsti malwarea pod nazivom QSnatch, koji ima mogućnost zaraziti NAS (network-attached storage) uređaje tajvanskog proizvođača QNAP-a.

Ecosia tvrdi da Google mulja sa odabirom tražilice na Androidu, sve prijavljuje EU

Ecosia tvrdi da Google mulja sa odabirom tražilice na Androidu, sve prijavljuje EU

09.08.2020. komentiraj

Internetska tražilica Ecosia nije samo alternativa za Google, već je i alat koji nudi privatnost, što je za velikog joj konkurenta nepoznanica. I ne samo to, za svaki klik, Ecosia je obećala za klikove saditi stabla - njih 100 milijuna u 25 zemalja svijeta. Ali, plan polako pada u vodu...

Microsoft u rujnu planira lansirati cloud gaming projekt xCloud

Microsoft u rujnu planira lansirati cloud gaming projekt xCloud

08.08.2020. komentiraj

Microsoft će službeno predstaviti game streaming uslugu Project xCloud u rujnu ove godine, što znači da kompanija ide još snažnije prema cloud gamingu.