Skandinavski Viaplay Select stiže na Pickbox NOW

Skandinavski Viaplay Select stiže na Pickbox NOW

Odlične vijesti stižu iz Pickboxa, dolaze nove skandinavske noir serije s popularnog streaming-servisa Viaplay! Od 1. prosinca gledajte hrpu novih serija, kriminalističkih, dramskih, romantičnih, a stižu i povijesni dokumentarci. Izdvojit ćemo samo neke od serija koje dolaze iz ponude Viaplay Selecta, poput danske krimiserije Nadam se da si sretno stigla kući (Were Where You?), norveške krimiserije Fenris te švedske dramske serije Harmonica.

Danska krimiserija Nadam se da si sretno stigla kući (Were Where You?), 2022. sasvim je svježa i intrigantna nova serija. U fokusu priče je 16-godišnja Louise (Filippa Navarana) čiji se život preokrene naglavačke kada njezinu najbolju prijateljicu Monicu (Maja Ida Thiele) u njihovoj srednjoj školi siluje nepoznati napadač. Louise je odlučna pronaći silovatelja, no stvar se zakomplicira kada se ispostavi da je riječ o Thaisu (Vilmer Trier Brøgger) u kojeg je potajno zaljubljena. Serija je dirljiv i napet portret vremena u kojem se spajaju prijateljstva, seks, društveno nasljeđe i snovi o budućnosti.

Ova napeta danska serija na vrlo zanimljiv način prikazuje kako zločin utječe na grupu prijatelja i njihovu školu, kako se glasine šire brzinom munje te nas podsjeća na činjenicu da ne odlučuješ uvijek kada ćeš odrasti.

Intenzivna i sugestivna dramska krimiserija Fenris (2022.) vrti se oko nestanka dječaka iz malog norveškoga grada koji se nalazi na granici sa Švedskom i poznat je po tome što u njemu obitavaju vukovi. Kada dječak nestane, glasine da su za to odgovorni vukovi odmah kreću. Biologinja Emma Salomonsen (Ida Elise Broch) koja je ondje u posjetu otkriva dječakovu krvavu jaknu u kući svog oca Mariusa (Magnus Krepper, Kraljica srca), kontroverznog istraživača vukova. A kada i Marius nestane, Emma je prisiljena osloniti se na vlastite instinkte i razumijevanje vukova kako bi otkrila mračnu istinu.

O ulozi Emme norveška glumica Ida Elise Broch rekla je: Bila sam totalno zaokupljena kad sam prvi put pročitala scenarij. Bilo je toliko uzbudljivo da jednostavno nisam mogla odustati od njega. Emma je enigma, ona je nepristupačna i iznimno složena.

Švedska dramska serija Harmonica (2022.) vrti se oko bračnog para Harryja (Jonas Karlsson) i Monice (Josephine Bornebusch). Naime, prije šesnaest godina Harry i Monica živjeli su blistavim životom svirajući u velikim arenama sa svojim bendom Harmonica. Sada je njihov brak u krizi, a kada im se ponudi nostalgična turneja, Monica Harryju postavlja ultimatum. Turneja ili rastava. Zanimljiva, autentična i svježa, nova švedska serija Harmonica svakako je naša preporuka!

Još iz kategorije

Najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2022. godini

Najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2022. godini

09.12.2022.

Na temelju pretraživanja tijekom 2022. godine, Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. Invazija Rusije na Ukrajinu koja je započela u veljači 2022. izazvala je niz negativnih posljedica na globalnoj razini, a posebno je snažno utjecala na tržišta energije i hrane.

Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

09.12.2022.

Parks Associates objavio je svoj ažurirani popis 10 najboljih američkih pretplatničkih over-the-top (OTT) video usluga, na temelju procijenjenog broja pretplatnika do rujna 2022. iz tvrtke OTT Video Market Tracke. Istraživačka tvrtka tako je analizirala tržište i pokazala da 83 posto širokopojasnih kućanstava ima barem jednu OTT uslugu, a 23 posto prihvaća devet ili više pretplata.

Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

05.12.2022.

Microsoft i LinkedIn predstavili su sljedeće korake u programu Vještine za posao (Skills for Jobs), koji uključuju besplatan pristup do 350 novih tečajeva i šest novih certifikata za šest najtraženijih poslova (Career Essentials) u digitalnom gospodarstvu.