SignalWire je nova alternativa Zoomu

SignalWire je nova alternativa Zoomu

Foto: DepositPhotos

Tijekom pandemije koronavirusa, Zoom platforma za videpozive doživjela je izniman uzlet pa za samo četiri mjeseca dogurala od deset milijuna do 300 milijuna korisnika. Ali, to je potaknulo i konkurenciju da se “trgne”, kao što je u prvi plan izbacilo i neke nove “igrače”, kao SignalWire.

Iz te kompanije obećavaju da će njihov SignalWire Work nuditi 4K streaming za do stotinu osoba istovremeno po sobi. I to bez odvojenog klijenta, direktno iz internetskog preglednika. Ipak, ova usluga definitivno neće biti besplatna, po čemu se SignalWire razlikuje u svom pristupu no Zoom, ali i Google Meet, Microsoft Teams, Skype...

Iako široj javnosti poprilično nepoznata kompanija, SignalWire probio se s open source VoIP (Voice Over Internet Protocol) platformom FreeSWITCH, koja se "iza kulisa" koristi za brojne postojeće telefonske i streaming sustave. Primjerice, usluge koje nudi FreeSWITCH koriste Netflix, Amazon, Ring, Comcast...

Dakle, nije riječ o nekom novaku na tehnološkoj sceni, već iskusnoj kompaniji, koja očito posljednjih mjeseci promatra gdje pronaći prostor za pozicionirati se u svijetu videopoziva. Očito je taj prostor pronađen. I nije slučajno sad izabran trenutak za predstavljanje. Naime, očito se želi doći do poslovnih korisnika ispred ostalih.

Dok će SignalWire Work nuditi osnovne mogućnosti videopoziva, nudit će i neke novosti, kao spomenuti 4K za do stotinu osoba odjednom. Ali, nudit će i video sobe koje bi bile konstantno online, podršku za SnapChat filter engine, sučelje koje se bazira na browseru, enkripciju, visoke standarde za privatnost i sigurnost te mnoge druge zanimljivosti koje bi trebale ovu platformu izdvojiti u odnosu na postojeće.

Za sve koji su zainteresirani, postoji mogućnost besplatne probe od 30 dana, što je sasvim dovoljno za odlučiti treba li nastaviti dalje s ovom platformom ili ne. Više detalje može se pronaći OVDJE. (https://signalwire.com/products/work)

Još iz kategorije

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.

Google i Hrvatska turistička zajednica omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske

Google i Hrvatska turistička zajednica omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske

17.09.2020. komentiraj

Hrvatska je jedna od zemalja s najvećim brojem predmeta nematerijalne kulturne baštine na popisu UNESCO-a, a kroz suradnju Google Arts & Culture i Hrvatske turističke zajednice omogućen je online uvid u bogatu hrvatsku nematerijalnu baštinu koja je od sada dostupna na linku (g.co/travelcroatia) na hrvatskom i engleskom jeziku. U projektu sudjeluju i Muzej za umjetnost i obrt te Muzej Sinjske alke koji su tako postali dijelom više od 2000 kulturnih institucija iz 80 zemalja koje sudjeluju u projektu Google Arts & Culture.