Sezona Safarija jača nego ikad

Sezona Safarija jača nego ikad

Foto: Fotolia (ilustracija)

Najnovije izvješće analitičke kuće Net Applications o korištenju preglednika na mobilnim uređajima pokazuje da se više od 60 posto korisnika tijekom ožujka koristilo Appleovim Safarijem, odnosno više nego u veljači kada ih je bilo nešto više od 55 posto.

Ove brojke pokazuju da su iPhone i iPad platforme ili vrlo popularne kod krajnjih korisnika, ili da ih njihovi vlasnici u daleko većoj mjeri koriste za pregledavanje Interneta no što je to slučaj s vlasnicima ostalih mobilnih platformi. Tako primjerice izuzetno popularni Android operacijski sustav s pripadajućim Android Browser preglednikom za surfanje koristi tek oko 22 posto korisnika, dok Googleov mobilni Chrome (na četvrtom mjestu) koristi njih tek 2,4 posto.

Opera sa svojim "Mini" preglednikom, koji među korisnicima vrlo popularan s obzirom da štedljivo koristi mobilnu internetsku vezu (budući da se za pripremu stranica prije prijenosa i prikaza koristi Operinom poslužiteljskom infrastrukturom), zauzima treće mjesto s 8,4 posto. Na dnu ljestvice se nalaze Microsoft Internet Explorer s 1,9 posto, BlackBerry s 0,9 posto te Symbian s 0,5 posto.

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.