Savjeti za vjerodostojan blog

Savjeti za vjerodostojan blog

Foto: Fotolia

Da bi blog bio učinkovit, on mora biti vjerodostojan. To je osobito važno kada predstavljate neki proizvod putem bloga ili vodite online poslovanje. Morate uvjeriti čitatelje kako je vaša priča, ideja ili poslovna ponuda istinita i bolja od konkurencije. Znamo kako to i nije baš tako lako, no da bi sadržaj bio uvjerljiv, potrebno je pridržavati se nekoliko pravila.

Kao prvo, čitatelj vam mora vjerovati. On jednostavno mora steći utisak kako ste vi profesionalac u onome što radite i predstavljate. Bilo bi dobro kada bi na blogu predstavili utjecajne (s pokrićem) osobe koje komentiraju vaš sadržaj čime će blog automatski dobiti na težini.

Kada stavljate linkove na blogu, pazite da ti linkovi vode na web stranice koje su provjerene, popularne i imaju ugled među online zajednicom. Obavezno spomenite vaše iskustvo u radu i reference, počnite članak sa, naprimjer,  „kada sam radio u uglednoj kompaniji kao što je ...“ i slično.

Nemojte zaboraviti na sva priznanja i nagrade koje ste osvojili, ali pazite da se ne hvalite previše. Koristite komentare na blogu da se osobno obratite svojim čitateljima jer na taj način pokazujete kako poštujete tuđe mišljenje. Bez obzira da li je ono negativno ili pozitivno, odgovorite staloženo i pristojno. Jedino one koji vrijeđaju izbacite odmah. Budite transparentni i etični, slobodno objavite kako je neki članak sponzoriran te da tako zarađujete.

Ljudi vole iskrenost i zato ih nemojte iznevjeriti. Uvijek provjerite tvrdnje koje pišete, nemojte se upuštati u neka pojašnjenja gdje niste 100 % sigurni. Pišite strastveno, neka se vidi da uživate u tome.

Tražite teme koje su zanimljive čitaocima, budite jasni u pisanju i zanimljivi. Gramatika i pravopis je nešto na što bi trebalo posebno obratiti pažnju, zato oprez. Pisanje bloga shvatite kao svoju misiju da budete vjerodostojni prema čitateljima i uspjeh neće izostati.

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.