Samsungov odgovor Appleu – dolazi Wallet

Samsungov odgovor Appleu – dolazi Wallet

Foto: Dražen Tomić

Koliko ste puta u panici tražili karte za svoj omiljeni koncert samo nekoliko minuta prije ulaska u dvoranu, panično prekapali po torbi tražeći boarding pass, ako niste imate veliku sreći, ali sigurno je da uvijek znate gdje vam je vaš mobilni telefon.

Kako bi odgovorili na te izazove dva najveća igrača na tržištu Apple i Samsung odlučili su pomoći korisnicima novim digitalnim pomoćnicima koji će sve karte, boarding passove, vouchere za putovanja spremati u jednu aplikaciju.

Nakon što je Apple najavio Passbook za sve iOS podržane uređaje, nije trebalo dugo čekati na Samsungov odgovor pod imenom Wallet za Android operativne sustave koji će se naći od svibnja na Googleovom online dućanu Google Play.

Zasad su samo odabrane tvrtke i developeri dobili mogućnost zaviriti u Samsungov Wallet kako bi i svoje aplikacije prilagodili sustavu. U Samsungu smatraju, a s time se slažu i analitičari da je to jedna od ključnih aplikacija za daljnji razvoj online tržišta.

Analitičari pak ističu kako su Apple i Samsung ili neke druge tvrtke trebale mnogo ranije reagirati i korisnicima omogućiti da sve svoje digitalne informacije kao što su karte za koncerte, podaci o loyality kartice, različite članske iskaznice drže na jednom mjestu.

Samsung je ipak najavio kako zasad neće podržavati NFC (near field communication technology) tehnologiju odnosno beskontaktni prijenos podataka, no nije isključio da u nekoj novoj inačici i to neće biti omogućeno.

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.