Samsungov odgovor Appleu – dolazi Wallet

Samsungov odgovor Appleu – dolazi Wallet

Foto: Dražen Tomić

Koliko ste puta u panici tražili karte za svoj omiljeni koncert samo nekoliko minuta prije ulaska u dvoranu, panično prekapali po torbi tražeći boarding pass, ako niste imate veliku sreći, ali sigurno je da uvijek znate gdje vam je vaš mobilni telefon.

Kako bi odgovorili na te izazove dva najveća igrača na tržištu Apple i Samsung odlučili su pomoći korisnicima novim digitalnim pomoćnicima koji će sve karte, boarding passove, vouchere za putovanja spremati u jednu aplikaciju.

Nakon što je Apple najavio Passbook za sve iOS podržane uređaje, nije trebalo dugo čekati na Samsungov odgovor pod imenom Wallet za Android operativne sustave koji će se naći od svibnja na Googleovom online dućanu Google Play.

Zasad su samo odabrane tvrtke i developeri dobili mogućnost zaviriti u Samsungov Wallet kako bi i svoje aplikacije prilagodili sustavu. U Samsungu smatraju, a s time se slažu i analitičari da je to jedna od ključnih aplikacija za daljnji razvoj online tržišta.

Analitičari pak ističu kako su Apple i Samsung ili neke druge tvrtke trebale mnogo ranije reagirati i korisnicima omogućiti da sve svoje digitalne informacije kao što su karte za koncerte, podaci o loyality kartice, različite članske iskaznice drže na jednom mjestu.

Samsung je ipak najavio kako zasad neće podržavati NFC (near field communication technology) tehnologiju odnosno beskontaktni prijenos podataka, no nije isključio da u nekoj novoj inačici i to neće biti omogućeno.

Još iz kategorije

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

23.07.2019. komentiraj

Facebook dogodine planira predstaviti svoju kriptovalutu i to nije novost, ali zato je novost da u tome ima podršku nekih od najjačih kompanija svijeta. Primjerice, riječ je o PayPalu, Uberu, Visi i Mastercardu, a svaki od njih ulaže oko deset milijuna američkih dolara  projekt.

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

22.07.2019. komentiraj

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.