Registar davatelja poštanskih usluga

Registar davatelja poštanskih usluga

Foto: DepositPhotos

Na internetskoj stranici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), objavljena je aplikacija ˝Registar davatelja poštanskih usluga˝ kojom HAKOM u sklopu svojih nadležnosti određenih Zakonom o poštanskim uslugama (NN br. 144/12, 153/13 i 78/15; ZPU) i u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske o uvođenju elektroničkih postupaka za registraciju poslovnog nastana i ishođenje odobrenja za obavljanje uslužne djelatnosti, elektroničkim putem omogućava primjenu odredbi ZPU-a u svezi s pravom i mogućnosti obavljanja poštanskih usluga u RH.

Aplikacijom ˝Registar davatelja poštanskih usluga˝, kroz e-postupak se svim postojećim davateljima poštanskih usluga te potencijalno novim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama za obavljanje poštanskih usluga u RH značajno olakšava izvršenje dosadašnjih administrativnih postupaka kao što su registracija, prijava i odjava obavljanja poštanskih usluga, upis i vođenje evidencija u registru davatelja, upravljanje i ažuriranje podataka davatelja, dostava odgovarajuće dokumentacije i ovlaštenja za obavljanje poštanskih usluga.

Još iz kategorije

Digitalno lice jednako važno kao i ono stvarno

Digitalno lice jednako važno kao i ono stvarno

19.07.2019. komentiraj

U DermaMedu znaju da dobro dizajnirana web stranica i prisutnost na društvenim mrežama predstavljaju „digitalno lice“ tvrtke te da ponekad mogu biti presudni u odlučivanju korisnika čije će usluge koristiti. „Prvi dojam iznimno je važan, a naša poslovna web stranica mnogima je upravo to – prvo upoznavanje s DermaMedom. Nova stranica bit će optimizirana za rad na različitim uređajima i omogućit će nam kvalitetniju interakciju s klijentima. Uz više informacija i niz dodatnih funkcija prilagođenih krajnjem korisniku, vjerujem da će pozitivno doprinijeti našoj konkurentnosti“ smatra dr. med. Anđela Prolić, osnivačica centra.

GoogleBot će od 1. rujna ignorirati Robots.txt direktive

GoogleBot će od 1. rujna ignorirati Robots.txt direktive

19.07.2019. komentiraj

Google je i službeno objavio da GoogleBot više neće slušati direktive koje mu zadaje Rrobots.txt po pitanju indeksiranja web stranica. Konkretnije, izdavači koji se oslanjaju na robots.txt imaju vremena do 1. rujna ove godine ukloniti ga i početi koristiti alternativu.

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

19.07.2019. komentiraj

Europska komisija je pokrenula natječaj za WiFi4EU platformu za jedinstvenu autentifikaciju. Cilj je ovom novom uslugom osigurati sigurne mreže i omogućiti korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama.