Registar davatelja poštanskih usluga

Registar davatelja poštanskih usluga

Foto: DepositPhotos

Na internetskoj stranici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), objavljena je aplikacija ˝Registar davatelja poštanskih usluga˝ kojom HAKOM u sklopu svojih nadležnosti određenih Zakonom o poštanskim uslugama (NN br. 144/12, 153/13 i 78/15; ZPU) i u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske o uvođenju elektroničkih postupaka za registraciju poslovnog nastana i ishođenje odobrenja za obavljanje uslužne djelatnosti, elektroničkim putem omogućava primjenu odredbi ZPU-a u svezi s pravom i mogućnosti obavljanja poštanskih usluga u RH.

Aplikacijom ˝Registar davatelja poštanskih usluga˝, kroz e-postupak se svim postojećim davateljima poštanskih usluga te potencijalno novim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama za obavljanje poštanskih usluga u RH značajno olakšava izvršenje dosadašnjih administrativnih postupaka kao što su registracija, prijava i odjava obavljanja poštanskih usluga, upis i vođenje evidencija u registru davatelja, upravljanje i ažuriranje podataka davatelja, dostava odgovarajuće dokumentacije i ovlaštenja za obavljanje poštanskih usluga.

Još iz kategorije

Hrvatski europarlamentarci pri samom vrhu po korištenju društvenih mreža

Hrvatski europarlamentarci pri samom vrhu po korištenju društvenih mreža

18.05.2019. komentiraj

Uoči izbora za Europski parlament, Grayling i agencija Observer istražili su kako zastupnici europskog parlamenta koriste Twitter i tko to radi najbolje. Istraživanje je pokazalo da od ukupno 751 zastupnika u  europskom parlamentu, njih 496 koristi Twitter dok ih 520 koristi Facebook.

Stižu oglasi u Google Discover

Stižu oglasi u Google Discover

17.05.2019. komentiraj

Google nije previše iznenadio objavom da će se uskoro početi pojavljivati oglasi na feedu njegova Discovera, prvenstveno jer upravo je Discover zamjena za Google Feed koji se pojavljuje slijeva na mnogim zaslonima Android mobilnih uređaja.

Pozivom preko WhatsAppa hakeri šire spyware u vaše mobitele

Pozivom preko WhatsAppa hakeri šire spyware u vaše mobitele

16.05.2019. komentiraj

WhatsApp se našao na udaru hakera koji su iskoristili grešku te aplikacije za razmjenu poruka pa pomoću nje postavili špijunski softver i automatski si otvorili put prema ciljanim korisnicima. Zato je svima preporučeno provjeriti verziju aplikacije i nadopuniti je, ukoliko treba. Jer, to je jedini način za biti siguran kako se napad neće dogoditi.