Raste broj korisnika Dropboxa

Raste broj korisnika Dropboxa

Foto: Dropbox

Na prvoj konferenciji za izumitelje DBX, Draw Houston, izvršni direktor Dropboxa, objavio je novosti kojima je tvrtka u zadnje vrijeme posvetila mnogo pažnje. Dropbox je nedavno na svojoj konferenciji za izumitelje predstavio Dropbox Platform, servis koji će riješiti sve dosadašnje probleme sinkronizacije podataka između različitih uređaja i operativnih sustava.

Ukoliko ova platforma postigne svoj cilj, mogla bi imati velik utjecaj u svijetu cloud servisa. Dropbox već sada ima preko 175 milijuna korisnika sa svakodnevnim porastom. “Sinkronizacija će zamijeniti spremanje na disk, i više nema povratka“, rekao je osnivač Dropboxa Drew Houston, najavljujući Platform.

Houston kaže kako je ova platforma osmišljena da zamijeni hard disk i da sync postane novi save.

Mailboxa, servis star samo mjesec dana, koji je Dropbox kupio za navodnih 100 milijuna dolara, će od sada imati mogućnost slanja attachmenta. Korisnici će tako moći kliknuti na spajalicu nakon čega će se otvoriti prozor s listom fileova na Dropboxu.

Dropbox ima svakako jedinstvenu poziciju s obzirom da nema nikakvih obaveza prema velikim imenima poput Applea, Googlea, Facebooka ili Microsofta.

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.