Raste broj korisnika Dropboxa

Raste broj korisnika Dropboxa

Foto: Dropbox

Na prvoj konferenciji za izumitelje DBX, Draw Houston, izvršni direktor Dropboxa, objavio je novosti kojima je tvrtka u zadnje vrijeme posvetila mnogo pažnje. Dropbox je nedavno na svojoj konferenciji za izumitelje predstavio Dropbox Platform, servis koji će riješiti sve dosadašnje probleme sinkronizacije podataka između različitih uređaja i operativnih sustava.

Ukoliko ova platforma postigne svoj cilj, mogla bi imati velik utjecaj u svijetu cloud servisa. Dropbox već sada ima preko 175 milijuna korisnika sa svakodnevnim porastom. “Sinkronizacija će zamijeniti spremanje na disk, i više nema povratka“, rekao je osnivač Dropboxa Drew Houston, najavljujući Platform.

Houston kaže kako je ova platforma osmišljena da zamijeni hard disk i da sync postane novi save.

Mailboxa, servis star samo mjesec dana, koji je Dropbox kupio za navodnih 100 milijuna dolara, će od sada imati mogućnost slanja attachmenta. Korisnici će tako moći kliknuti na spajalicu nakon čega će se otvoriti prozor s listom fileova na Dropboxu.

Dropbox ima svakako jedinstvenu poziciju s obzirom da nema nikakvih obaveza prema velikim imenima poput Applea, Googlea, Facebooka ili Microsofta.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.