Raste broj korisnika Dropboxa

Raste broj korisnika Dropboxa

Foto: Dropbox

Na prvoj konferenciji za izumitelje DBX, Draw Houston, izvršni direktor Dropboxa, objavio je novosti kojima je tvrtka u zadnje vrijeme posvetila mnogo pažnje. Dropbox je nedavno na svojoj konferenciji za izumitelje predstavio Dropbox Platform, servis koji će riješiti sve dosadašnje probleme sinkronizacije podataka između različitih uređaja i operativnih sustava.

Ukoliko ova platforma postigne svoj cilj, mogla bi imati velik utjecaj u svijetu cloud servisa. Dropbox već sada ima preko 175 milijuna korisnika sa svakodnevnim porastom. “Sinkronizacija će zamijeniti spremanje na disk, i više nema povratka“, rekao je osnivač Dropboxa Drew Houston, najavljujući Platform.

Houston kaže kako je ova platforma osmišljena da zamijeni hard disk i da sync postane novi save.

Mailboxa, servis star samo mjesec dana, koji je Dropbox kupio za navodnih 100 milijuna dolara, će od sada imati mogućnost slanja attachmenta. Korisnici će tako moći kliknuti na spajalicu nakon čega će se otvoriti prozor s listom fileova na Dropboxu.

Dropbox ima svakako jedinstvenu poziciju s obzirom da nema nikakvih obaveza prema velikim imenima poput Applea, Googlea, Facebooka ili Microsofta.

Još iz kategorije

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

21.10.2021.

Facebook nastavlja s podosta hvalevrijednim naporima u smislu poboljšanja interoperabilnosti između Instagrama i Messengera. Konkretnije, gigant na tržištu društvenih mreža dodao je nove značajke za grupne razgovore na različitim platformama i time će svakako korisnicima olakšati međusobnu komunikaciju. Pritom se misli ponajprije i na poslovni segment, odnosno, brendove, influensere...

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

20.10.2021.

Hakeri su se uspjeli infiltrirati na osobne račune oko 6000 korisnika Coinbasea na način da su iskoristili ranjivost u sustavu dvostruke verifikacije te platforme, navodi Bleeping Computer. Riječ je o jednoj od najvećih mjenjačnica i općenito platformi za poslovanje kriptovalutama pa je, logično, jako “odzvonila” ova informacija.

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

20.10.2021.

Mozilla je pripremila novo iznenađenje za korisnike Firefoxa u vidu lakšeg i sigurnijeg načina prijave na aplikacije unutar Android okruženja. Time ide u smjeru Google Chromea, što nije loše već upravo suprotno - sjajno.