Rakuten Viber zabilježio 4x više poziva tijekom pandemije

Rakuten Viber zabilježio 4x više poziva tijekom pandemije

Foto: Rakuten

Rakuten Viber povećala je kapacitete svojih primarnih usluga i pokrenula brojne inicijative kako bi potaknula zajedništvo i pozitivan stav kod svojih korisnika tijekom globalne pandemije COVID-19. Rezultat je bitno povećanje u korištenju aplikacije diljem svijeta.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana primijećeno je povećanje aktivnosti korisnika na svim servisima platforme. Najpopularnije usluge trenutno su s polja komunikacije – točnije grupne poruke i pozivi. Broj poslanih grupnih poruka povećao se za 134 %, a broj grupnih poziva koje je primio prosječni korisnik Vibera u posljednja dva tjedna povećao se za 370 %. Community interakcija veća je za 78 %, za što su zaslužne i inicijative poput redovitih Washington Post vijesti i angažmana prema većoj dostupnosti važnih informacija o sigurnosnim procedurama, usmjerenih na Viberovu bazu korisnika tijekom perioda izolacije.

Od početka pandemije broj dnevno aktivnih korisnika Vibera tijekom ožujka povećao se za 18 %, dnevni broj novoregistriranih korisnika porastao je za 25 %, ljudi sve duže razgovaraju – trajanje poziva povećalo se za 35 %, korisnici šalju 75 % više videa.

“Tijekom ovih izazovnih vremena prilagođavamo se i pomažemo prijateljima i obiteljima, učenicima i učiteljima, zaposlenicima i partnerima ostati u neometanom kontaktu. Korisnici se oslanjaju na nas i nastavit ćemo unaprjeđivati njihovo iskustvo s platformom uz pružanje slobodne i sigurne komunikacije za sve,” izjavio je izvršni direktor Rakuten Vibera, Djamel Agaoua.

Promjene u Viber aplikaciji

1. Broj sudionika u glasovnim pozivima putem Vibera povećao se s 5 na sve do 20 osoba

2. Kako bi proširio informacije o važnosti aktualnih zdravstvenih mjera, Viber je poslao poruke s higijenskim uputama WHO-a prema nekoliko milijuna ljudi, na 22 jezika

3. U nastojanju da ljudima pomogne razlučiti istinu od zabluda o koronavirusu, Viber je predstavio službenog WHO bota, dok s Unicef U-Reports radi na pružanju vijesti i informacija o koronavirusu u realnom vremenu i na mnoštvu jezika

4. U svrhu što boljeg širenja službenih informacija o COVID-19, Viber je u 12 zemalja, zajedno s nadležnim vlastima, predstavio službene communityje putem kojih korisnici mogu primati službene i pouzdane informacije o pandemiji i mjerama predostrožnosti

5. Predstavljena je i nova “ostani doma” sticker kampanja kojom se ljude nastoji zabaviti kako bi lakše izdržali izolaciju

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

05.06.2020. komentiraj

Python programski jezik ostao je najpopularniji i u ovoj godini, prema podacima koje nude GitHub i Google Trends. Time je iza sebe ostavio Java i JavaScript programske jezike, koji su godinama dominirali na ovakvim ljestvicama.

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

05.06.2020. komentiraj

Google je najavio planove za omogućenje sustava kojim bi Chrome blokirao neželjene notifikacije te ih tretirao kao spam. Time se misli na sve one korisnike koji automatski po dolasku na neku web stranicu označe da ne žele primati daljnje obavijesti ili se pretplatiti na newsletter te web stranice.

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.