SNAŽAN RAST

Provjere digitalne verifikacije identiteta prijeći će granicu od 70 milijardi u 2024.

Provjere digitalne verifikacije identiteta prijeći će granicu od 70 milijardi u 2024.
Antonio Jularić

Broj provjera digitalnog identiteta premašit će 70 milijardi 2024. godine, što je porast od 16% u odnosu na ovogodišnju brojku od 61 milijardu, prema Juniper Researchu. Ovaj rast pokreću tvrtke koje usvajaju jače metode biometrijske provjere u borbi protiv preuzimanja računa i prijevare bez kartice. Metode biometrijske provjere vrlo su učinkovite protiv ovakvih prijevara, s provjerama živosti koje se koriste za sprječavanje prijevare.

Juniper Research predviđa da će bankarstvo doživjeti najveću količinu provjera, s 37 milijardi u 2024., što je jednako 53% globalnog tržišta provjere identiteta. Izvješće je pokazalo da stalna popularnost samo digitalnih banaka pokreće ovaj rast, jer se te banke po svojoj prirodi oslanjaju na provjere digitalnog identiteta, katalizirajući rast u bankarskom sektoru, jer tradicionalne banke igraju nadoknadu.

Juniper Research istaknuo je važnost pasivnih provjera, zajedno s biometrijskom provjerom, za jačanje sigurnosti i poboljšanje korisničkog iskustva. “Prava snaga prepoznavanja lica su dodatne provjere koje se mogu dodati. Postavljanje procjene dobi povrh prepoznavanja lica omogućuje da se verifikacija prilagodi potrebama klijenta. Sustavi verifikacije koji mogu izvršiti višestruke provjere u jednom koraku nude značajno bolje korisničko iskustvo od naslijeđenih sustava i postat će uobičajeni tijekom sljedećih nekoliko godina,” rekao je autor izvješća Michael Greenwood.