Progresivne web aplikacije sada se mogu deinstalirati iz Windows postavki

Progresivne web aplikacije sada se mogu deinstalirati iz Windows postavki

Google Chrome sadrži progresivne web aplikacije (PWA - Progressive Web Apps) i svaki developer to zna, prvenstveno jer je to jako praktičan način za rad s internetskim preglednicima, što odsad biti u još širem smislu jer Google se odlučio na jedan potez koji će Windows korisnicma svakako biti zanimljiv i pozdravit će ga.

Naime, odsad će se već iz samih Windows postavki moći deinstalirati PWA. Dakle, direktno iz Control Panela, kao da se radi o bilo kojem drugom Windows programu. Za tu korist je Google dodao "Uninstall Registry" entry u samom "registru" Windows operativnog sustava, što automatski olakšava cijeli postupak postavljanja mogućnosti unutar softvera.

Tako nešto potrebno je kako bi PWA dobile nativno, odnosno izvorno, iskustvo, toliko potrebno za njihovo šire prihvaćanje od strane zajednice. Istina jest, već postoji mogućnost deinstalacije, ali unutar same aplikacije, odnosno, unutar "Settings for Android". Dakle, odsad će svi alati biti i dalje online, i dalje će se sve odvijati unutar samog Chrome internetskog preglednika, ali deinstalacijski proces bit će poznatiji korisnicima, čime se uklanja jedna prepreka kod korištenja PWA.

Inače, same progresivne web aplikacije su u principu web aplikacije, ali ponašaju se više kao izvorne aplikacije. Kao i postojeće web aplikacije, it će izravno domaćin na povezanim web lokacijama. Razvojni programeri mogu ih ažurirati izravno na svom web poslužitelju bez slanja tih ažuriranja na nekoliko različitih trgovina aplikacija, a ista će se aplikacija prikazivati ​​na svim preglednicima i platformama.

Također, kada instalirate progresivnu web aplikaciju, dobit ćete početni zaslon, traku zadataka ili prečac na radnoj površini koji pokreće aplikaciju, ovisno o vašoj platformi. Aplikacija će se brzo učitati i obuhvatit će izvanmrežnu podršku, "push" obavijesti, podršku za sinkronizaciju pozadine i druge moderne pogodnosti...

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.