Progresivne web aplikacije sada se mogu deinstalirati iz Windows postavki

Progresivne web aplikacije sada se mogu deinstalirati iz Windows postavki

Google Chrome sadrži progresivne web aplikacije (PWA - Progressive Web Apps) i svaki developer to zna, prvenstveno jer je to jako praktičan način za rad s internetskim preglednicima, što odsad biti u još širem smislu jer Google se odlučio na jedan potez koji će Windows korisnicma svakako biti zanimljiv i pozdravit će ga.

Naime, odsad će se već iz samih Windows postavki moći deinstalirati PWA. Dakle, direktno iz Control Panela, kao da se radi o bilo kojem drugom Windows programu. Za tu korist je Google dodao "Uninstall Registry" entry u samom "registru" Windows operativnog sustava, što automatski olakšava cijeli postupak postavljanja mogućnosti unutar softvera.

Tako nešto potrebno je kako bi PWA dobile nativno, odnosno izvorno, iskustvo, toliko potrebno za njihovo šire prihvaćanje od strane zajednice. Istina jest, već postoji mogućnost deinstalacije, ali unutar same aplikacije, odnosno, unutar "Settings for Android". Dakle, odsad će svi alati biti i dalje online, i dalje će se sve odvijati unutar samog Chrome internetskog preglednika, ali deinstalacijski proces bit će poznatiji korisnicima, čime se uklanja jedna prepreka kod korištenja PWA.

Inače, same progresivne web aplikacije su u principu web aplikacije, ali ponašaju se više kao izvorne aplikacije. Kao i postojeće web aplikacije, it će izravno domaćin na povezanim web lokacijama. Razvojni programeri mogu ih ažurirati izravno na svom web poslužitelju bez slanja tih ažuriranja na nekoliko različitih trgovina aplikacija, a ista će se aplikacija prikazivati ​​na svim preglednicima i platformama.

Također, kada instalirate progresivnu web aplikaciju, dobit ćete početni zaslon, traku zadataka ili prečac na radnoj površini koji pokreće aplikaciju, ovisno o vašoj platformi. Aplikacija će se brzo učitati i obuhvatit će izvanmrežnu podršku, "push" obavijesti, podršku za sinkronizaciju pozadine i druge moderne pogodnosti...

Još iz kategorije

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

16.07.2019. komentiraj

Zanimljivo rješenje stiže iz Iskona i namijenjeno je pojačanju WiFi signala, a pritom je, kako tvrde u ovom telekomu u vlasništvu HT-a, jedno od rijetkih koje dolazi od jednog telekoma i radi kod svih drugih telekoma. Rješenje nazvano MESHtar zapravo služi pojačanju WiFi mreže što primjerice u prostorima s mnogo armiranobetonskih zidova uvelike pomaže. Ista je situacija primjerice i sa zidovima starih dalmatinskih kuća.

Hrvatska pošta izradila proširenje za najpopularniji internetski preglednik i sada možete pratiti svoje pošiljke

Hrvatska pošta izradila proširenje za najpopularniji internetski preglednik i sada možete pratiti svoje pošiljke

16.07.2019. komentiraj

Digitalizacija je, uz društveno odgovorno poslovanje, jedna od filozofija razvoja Hrvatske pošte. Osluškujući potrebe korisnika, Hrvatska pošta izradila je proširenja za Google Chrome, čime je dodatno olakšan pristup najtraženijim poštanskim informacijama – statusu pošiljaka (track&trace) te nalaženju poštanskih ureda i točnih poštanskih brojeva.

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

14.07.2019. komentiraj

FlixBus nastavlja s uvođenjem tehnoloških inovacija za svoje putnike: europski sinonim za putovanja autobusom jedan je od prvih autobusnih prijevoznika u regiji koji nudi svojim korisnicima uslugu plaćanja i putem Apple Paya, usluge koja je transformirala plaćanja mobitelom nudeći jednostavnu, sigurnu i privatnu uslugu koju odlikuje brzina i praktičnost.