Prijateljska pomoć u oglašavanju na Facebooku

Prijateljska pomoć u oglašavanju na Facebooku

Foto: Fotolia

Facebook je prošlog tjedna predstavio novu funkcionalnost koja omogućuje da korisnici svojim prijateljima financijski pomognu u promociji članaka na društvenoj mreži. Riječ je o nadogradnji postojeće opcije kojom se može osigurati da članak, slika, video ili status bude vidljiviji osobama koje prate određenu Facebook stranicu ili profil.

Sve što treba napraviti jest izabrati opciju u izborniku s gornje desne strane članka prijatelja i izabrati količinu sredstava koja se želi odvojiti za promociju – praktički istovjetno opciji koja se i inače koristi za vlastite članke.

Razlika je jedino u tome što je opcija "prijateljske pomoći" dostupna samo za profile i stranice s manje od 5.000 prijatelja ili "lajkera", a kako bi se izbjegla potencijalna zlouporaba od strane velikih tvrtki i korporacija s profilima s velikim brojem sljedbenika.

U Facebooku smatraju kako će opcija biti korisna u promociji dobrotvornih akcija ili kao, primjerice, pomoć u situacijama kada prijatelji nude ili potražuju nekretnine i pokretnine.

Još iz kategorije

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

Žuti klik slavio na natjecanju za web trgovca godine

20.04.2019. komentiraj

Internetska trgovina Hrvatske pošte, Žuti klik, okitila se vrijednim priznanjem na najvećem natjecanju internetskih trgovaca u regiji Web trgovac godine 2019. Osvojili su nagradu u kategoriji „Web Shopping Mall“.

Hakeri čak 3 mjeseca imali pristup Microsoftovim e-mail servisima

Hakeri čak 3 mjeseca imali pristup Microsoftovim e-mail servisima

19.04.2019. komentiraj

Hakerskim probojima na svim razinama nema kraja, pa tako zapravo i ne čudi objava Microsofta da je sam bio žrtva jednog, čak tri mjeseca u kontinuitetu! Naime, toliko dugo su hakeri imali pristup njegovim e-mail uslugama.

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.