Prihodi Googlea nikad veći, premašili očekivanja analitičara

Prihodi Googlea nikad veći, premašili očekivanja analitičara

Foto: Google

Google je premašio očekivanja analitičara ovaj tjedan najavivši prihode od 14,42 milijarde dolara u četvrtom tromjesečju - 36 posto više u odnosu na 2011 – prešavši  tako po prvi put iznos  više od 50 milijardi dolara prihoda.

"Završili smo 2012 s jakim tromjesečjem", kazao je izvršni direktor Google-a Larry Page u svom priopćenju. "Nije loše postignuće u samo deset i pol godina. U današnjem multi-screen svijetu suočeni smo ogromnim mogućnostiima kao tehnološka tvrtka usmjerena na korisničku korist. To je nevjerojatno uzbudljivo vrijeme za biti u Googleu. "

Google je ostvario 50,18 milijardi dolara u 2012, 12,27 milijardi dolara više nego 2011 u prihodima od 37,91 milijarde dolara.

Tražilica je pridonijela neto prihod od 3,57 milijarde dolara, u usporedbi s 3,13 milijarde dolara u četvrtom tromjesečju 2011. Općeprihvaćenim računovodstvenim načelima (GAAP) neto dobit, uključujući neto gubitak od prekinutog poslovanja u četvrtom tromjesečju 2012 bio je 2,89 milijarde dolara, u usporedbi s 2,71 milijarde dolara u četvrtom tromjesečju 2011. Non-GAAP neto dobit u četvrtom tromjesečju 2012 bio je 3,57 milijarde dolara, u usporedbi s 3,13 milijarde dolara u četvrtom tromjesečju 2011.

Prihodi od oglašavanja i ostali prihodi ostvarili su 12,91 milijarde dolara, ili 89 posto konsolidiranih prihoda u četvrtom tromjesečju - 22 posto više u odnosu na isto tromjesečje u 2011 s prihodima od 10,58 milijarde dolara.

Stranice u vlasništvu internetskog diva također su ostvarile povećanje prihoda na 8,64 milijarde dolara - 67 posto od ukupnih prihoda Google-a u četvrtom tromjesečju u usporedbi sa  od 7,29 milijarde dolara prošle godine za isto razdoblje.

Partnerske stranice su, u međuvremenu, ostvarile prihode od 3,44 milijarde dolara – sudjelujući u ukupnim prihodima sa 27 posto u četvrtom tromjesečju, 19 posto više u odnosu na 2011 u prihodima od 2,88 milijarde dolara.

Ostali prihodi Googlea iznosili su 829 milijuna dolara, sudjelujući tako sa šest posto prihoda u četvrtom tromjesečju, što predstavlja porast od 102 posto u odnosu na 2011 u kojoj je taj iznos bio 410 milijuna dolara.

Google je upozorio analitičare prije objavljivanja izvještaja za četvrto tromjesečje kako će prodaja Motorola Home neće biti prikazana unutar ovog izvješća, već kao zasebno uzvješće.

"Ukratko, financijski rezultati Motorola Home bit će predstavljeni kao zasebna stavka u našim konsolidiranim izvještajima prihoda za 2012.", napisao je na svom blogu potpredsjednik, blagajnik i glavni računovođa Brent Callinicos. "Iako je to standardni računovodstveni tretman, ljudi koji prate našu tvrtku možda  nisu u potpunosti svjesni kako to utječe na naše financijsko izvješćivanje. Na primjer, u trenutku ovog pisanja, većina analitičara Wall Streeta koji pokrivaju Google nisu u obzir uzeli u obzir da je prekinuto poslovanje Motorola Home u svojim procjenama. "

Googleovi prihodi bi bili gotovo 1 milijarde dolara viši da je Motorola Home uvršten u izvješću, rekli su iz tvrtke. Prihodi bi tada dosezali  i do 15,24 milijarde dolara.

Analitičari predviđaju da će Google zaraditi 10,49 dolara po dionici  na 12,3 milijarde dolara prihoda prema anketi koju je  napravio Thomson Reuters.

Od ostalih zanimljivosti za četvrti kvartal izdvajamo:

Plaćeni Klikovi - Agregatni plaćeni klikovi, koji uključuju klikove koji se odnose na oglase koji se prikazuju na Google stranicama i stranicama naših članova mreže, porasli su za oko 24 posto u odnosu na četvrti kvartal 2011, a porasli su za oko devet posto u odnosu na treće tromjesečje 2012.

Cost-Per-Click-Prosječni trošak po kliku, što uključuje klikove koji se odnose na oglase koji se prikazuju na Google stranicama i stranicama naših članova mreže, smanjen je za oko šest posto u odnosu na četvrti kvartal 2011, a porasli su za oko dva posto u odnosu na treće tromjesečje od 2012.

Motorola Mobile Prihodi (hardver i drugi) - Motorola Mobile prihodi bili su 1,51 milijarde dolara, ili 11 posto konsolidiranih prihoda u četvrtom tromjesečju 2012.

Još iz kategorije

Otkrivena nova sigurnosna rupa u WordPressu

Otkrivena nova sigurnosna rupa u WordPressu

19.09.2019. komentiraj

WordPress se ponovno našao u opasnosti jer su hakeri uspjeli pronaći način kako eksploatirati postojeću manu popularne web hosting stranice pa na taj način stvoriti lažne administratorske račune, kojima se pak može neometano činiti šteta korisnicima.

Top Wi-Fi routeri imaju velike sigurnosne propuste

Top Wi-Fi routeri imaju velike sigurnosne propuste

19.09.2019. komentiraj

Stručnjaci za internetsku sigurnost u kompaniji Trustwave otkrili su ranjivosti u nekoliko D-Link i Comba Telecom rutera, a poprilično su ozbiljne jer omogućavaju cyber kriminalcima vidjeti korisnička imena i lozinke, što ih dovodi u iznimnu opasnost.

Google uvodi velike promjene za Nofollow linkove

Google uvodi velike promjene za Nofollow linkove

18.09.2019. komentiraj

Google se trudi izvesti evoluciju svojstva koja ima “nofollow” link pa predstavlja njih još, sve s ciljem boljeg razumijevanja same prirode linkova. Stoga, dva nova svojstva objedinjena u rel=”nofollow” su: rel=”sponsored” i rel=”ugc”.