Platforma za upravljanje influencerima

Platforma za upravljanje influencerima

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Webfluential global otvorio je u ured u Zagrebu, a kako bi olakšao brendovima i agencijama olakšao angažman influencera, vođenje influencer kampanja te im omogućio praćenje rezultata i marketinških investicija u ovom kanalu komunikacije.

Jedna od najvećih vrijednost za svaku tvrtku i agenciju koje surađuje s influencerima je digitalni clipping, odnosno analiza praćenja objava na društvenim mrežama. Danas influenceri dostavljanju printscreen rezultata i šalju ih klijentu ili agenciji, a oni ponovo ubacuju rezultate u Excel tablice ili PowerPoint prezentacije. Webfluential eliminira jako puno pješačkog rada, prepisivanja, mailova i kreiranja prezentacija.

„Misija nam je tržištu ponuditi sofisticiranu tehnologiju i alat kojom će vođenje influencer kampanja konačno biti jednostavno i mjerljivo. Svaka tvrtka ili agencija koja koristi influencere u svojim kampanjama trebala bi koristiti ovaj alat jer im daje kontrolu nad cijelim procesom – za to postoji mogućnost „self-servinga“ ili može angažirati lokalnog Webfluentialovog partnera. Korištenje alata izuzetno je intuitivno i jednostavno, a ova platforma ima sve što je potrebno na jednom mjestu za uspješno upravljanje i mjerenje kampanja. Webfluential tim stoji na raspolaganju za sve upite i prezentacije i edukacije“, rekla je Lana Bedeković Rosandić, direktorica tvrtke Webfluential koja je partner kompanije Webfluential Global  i vlasnica franšize za Hrvatsku.

Influencer marketing postao je esencijalni dio komunikacijske strategije te raste eksponencijalno. Svi oni koji su se susreli s influencer marketingom, znaju da je rascjep između potreba klijenata za alatom koji će im pomoći u razumijevanju i evaluaciji istog i onoga kako influencer marketing u praksi funkcionira izuzetno velik, a sam proces frustrirajuć za obje strane.

Brendovi i agencije očajnički trebaju rješenje za vremenski i budžetski zahtjevan te spekulativan proces angažiranja influencera i provođenja kampanja na društvenim mrežama kroz njihove kanale. U cijelom tom procesu, od postavljanja ciljeva kampanje pa do evaluacije rezultata, postoji potreba za alatom i tehnološkim rješenjem pomoću kojeg bi se upravljalo cijelim procesom.

„Trendovi pokazuju kako ulazimo u doba mikro i nano influencera, a oni sami zbog manjeg broja followera možda još zapravo nisu ni svjesni da su i oni influenceri i ne znaju pokucati na vrata brendova ili agencija. Ili oni ne znaju kako doći do njih“, pojašnjava Lana Bedeković Rosandić.

Webfluential je iznimno lako koristiti i u svega nekoliko klikova daje točne i detaljne rezultate kampanja, radi analitiku, izvozi podatke i izrađuje prezentacije, ističe Lana Bedeković Rosandić  i dodaje da za jednog, 5 ili 100 influencera, svejedno je – detaljan izvještaj sa svim razrađenim metrikama reach, impressions, engagement koji je dostupan odmah i u realnom vremenu.

„Izuzetno smo sretni što možemo objaviti ovu partnersku suradnju kojom ćemo i  u Hrvatskoj brendovima, agencijama i influencerima omogućiti lakše povezivanje i kolaboraciju te smislene influencer marketinške kampanje za njihovo poslovanje. Hrvatski influenceri sada se mogu pridružiti globalnoj potražnji za influencerima, a  lokalni brendovi mogu se preko Webfluential platforme povezati s više od 1.6 miliona ljudi.,“ izjavio je Ruan Silbernan, CEO Webfluentiala.

Još iz kategorije

CARNET-ov projekt e-Škole u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije - RegioStars

CARNET-ov projekt e-Škole u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije - RegioStars

11.07.2020. komentiraj

CARNET-ov pilot-projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jedan je od pet finalista RegioStars natjecanja u kategoriji Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu, na koje je ukupno bilo prijavljeno 206 projekata u pet kategorija. Svečana dodjela nagrada održat će se u listopadu 2020. u Bruxellesu.

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

10.07.2020. komentiraj

Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje.

Kako se osjećaju žrtve hakerskog napada

Kako se osjećaju žrtve hakerskog napada

10.07.2020. komentiraj

Hakerski napadi uobičajena su pojava i često znaju za žrtve imati milijune ljudi diljem svijeta, no jako malo nas uistinu zna nekoga tko je doživio tako nešto. Zbog toga je i teško shvatiti kako se takve osobe osjećaju, što su time izgubile i kako im je odredilo živote na duže ili kraće staze.