Pandemija koronavirusom na Facebook vraća i one koji su od njega pobjegli

Pandemija koronavirusom na Facebook vraća i one koji su od njega pobjegli

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa društvenim je mrežama i platformama koje nude razne mogućnosti povezivanja, donijela izniman rast, a iznimka nije ni najveći u toj priči - Facebook. Ne samo da u nekim zemljama poput Italije bilježi 1000 posto rasta, već je uspio pridobiti korisnike koje je izgubio u „normalnim vremenima“.

Nakon što je izbila kriza vezana uz Cambridge Analytica, Facebook je vrlo jasno gubio milijune korisnika, koji su izgubili povjerenje u tu društvenu mrežu. Potom su se pojavile još neke afere oko prikupljanja podataka i dijeljenja na "sve strane", pa se zatim osnivač i vlasnik mreže Mark Zuckerberg u javnim nastupima podosta znojio kad je slušao u Kongresu pitanja, odnosno, optužbe...

Kako god, svi ti korisnici polako su se počeli vraćati jer Facebook se promijenio i trenutno je iznimno stabilna, ali i korisna platforma. Ne samo kako bismo ostali u kontaktu s bližnjima, prijateljima i kolegama, već i kako bismo se informirali o svemu što se događa u svijetu.

Pomaže pritom i činjenica da Facebook kao nikad pregledava sve plasirane vijesti i informacije pa uklanja one lažne i obmanjujuće. Uz, normalno, uklanjanje govora mržnje, poziva na nasilje, diskriminaciju...

Rezime cijele priče jest da su se počeli pojavljivati na Facebooku istaknuti znanstvenici, novinari i javne osobe, koje su tijekom svih afera napustile tu društvenu mrežu. Razlog je lakše povezivanje i pomoć na bilo koji način tijekom ove pandemije. Svjesni su da njihovi principi nisu iznad općeg društvenog dobra i "pregrizli" su te se dali na raspolaganje zajednici.

Tako nešto je pohvalno i potvrđuje da se ipak humanost i dobrota mogu uzdići iznad svih prepreka. Možda nas kriza nauči onome što je bitno, možda i ljudi iza velikih kompanija i organizacija samim time naprave neke potrebne iskorake pa također promijene sklop u ponašanju i svijet postane bolje mjesto. Sve je moguće...

Još iz kategorije

U više od 100.000 Zyxel firewalla i VPN gatewaya otkriven backdoor pristup

U više od 100.000 Zyxel firewalla i VPN gatewaya otkriven backdoor pristup

23.01.2021. komentiraj

Više od 100.000 Zyxel firewallova, VPN gatewaya i kontrolera pristupnih točaka sadrži hardcoded backdoor korisnički račun administratorske razine. To znači da hakeri putem njega mogu pristupiti sustavu, a potom i uređajima koji se vežu uz njega.

Azure govori hrvatski

Azure govori hrvatski

22.01.2021. komentiraj

Posljednjih nekoliko godina donijelo je uzbudljive inovacije na području umjetne inteligencije, posebno kada je riječ o napretku u obradi govora i jezika. Obrada govora i omogućavanje pretraživanja tekstualnih i zvučnih informacija omogućuju raznolik niz inovativnih aplikacija, uključujući, na primjer, pomoć istraživačima u pretraživanju povezanih radova ili otkrivanje problema s proizvodima i uslugama u gotovo stvarnom vremenu. Za regiju kao što je srednja i istočna Europa, koja obuhvaća 30+ zemalja, koje većinom govore svoj jezik, podrška lokalnim jezicima je ključan uvjet za provođenje inovacija. Zato je nedavno ažuriranje usluga Azure Speech otvorilo potpuno novo područje mogućnosti za našu regiju.

WordPress pogoni gotovo 40 posto svih web stranica

WordPress pogoni gotovo 40 posto svih web stranica

22.01.2021. komentiraj

Podaci omogućeni od strane W3Techsa pokazuju da se WordPress sustav za upravljanje sadržajem (CMS) koristi na 39,5 posto svih stranica na webu. Riječ je o prvim podacima u godini, što znači da su relevantni.