Pandemija koronavirusom na Facebook vraća i one koji su od njega pobjegli

Pandemija koronavirusom na Facebook vraća i one koji su od njega pobjegli

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa društvenim je mrežama i platformama koje nude razne mogućnosti povezivanja, donijela izniman rast, a iznimka nije ni najveći u toj priči - Facebook. Ne samo da u nekim zemljama poput Italije bilježi 1000 posto rasta, već je uspio pridobiti korisnike koje je izgubio u „normalnim vremenima“.

Nakon što je izbila kriza vezana uz Cambridge Analytica, Facebook je vrlo jasno gubio milijune korisnika, koji su izgubili povjerenje u tu društvenu mrežu. Potom su se pojavile još neke afere oko prikupljanja podataka i dijeljenja na "sve strane", pa se zatim osnivač i vlasnik mreže Mark Zuckerberg u javnim nastupima podosta znojio kad je slušao u Kongresu pitanja, odnosno, optužbe...

Kako god, svi ti korisnici polako su se počeli vraćati jer Facebook se promijenio i trenutno je iznimno stabilna, ali i korisna platforma. Ne samo kako bismo ostali u kontaktu s bližnjima, prijateljima i kolegama, već i kako bismo se informirali o svemu što se događa u svijetu.

Pomaže pritom i činjenica da Facebook kao nikad pregledava sve plasirane vijesti i informacije pa uklanja one lažne i obmanjujuće. Uz, normalno, uklanjanje govora mržnje, poziva na nasilje, diskriminaciju...

Rezime cijele priče jest da su se počeli pojavljivati na Facebooku istaknuti znanstvenici, novinari i javne osobe, koje su tijekom svih afera napustile tu društvenu mrežu. Razlog je lakše povezivanje i pomoć na bilo koji način tijekom ove pandemije. Svjesni su da njihovi principi nisu iznad općeg društvenog dobra i "pregrizli" su te se dali na raspolaganje zajednici.

Tako nešto je pohvalno i potvrđuje da se ipak humanost i dobrota mogu uzdići iznad svih prepreka. Možda nas kriza nauči onome što je bitno, možda i ljudi iza velikih kompanija i organizacija samim time naprave neke potrebne iskorake pa također promijene sklop u ponašanju i svijet postane bolje mjesto. Sve je moguće...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

05.06.2020. komentiraj

Python programski jezik ostao je najpopularniji i u ovoj godini, prema podacima koje nude GitHub i Google Trends. Time je iza sebe ostavio Java i JavaScript programske jezike, koji su godinama dominirali na ovakvim ljestvicama.

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

05.06.2020. komentiraj

Google je najavio planove za omogućenje sustava kojim bi Chrome blokirao neželjene notifikacije te ih tretirao kao spam. Time se misli na sve one korisnike koji automatski po dolasku na neku web stranicu označe da ne žele primati daljnje obavijesti ili se pretplatiti na newsletter te web stranice.

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.