Outlook.com pretvoren u progresivnu web aplikaciju

Outlook.com pretvoren u progresivnu web aplikaciju

Microsoft se odlučio pretvoriti Outlook.com i Outlook za web mail usluge u Progresivne web aplikacije (PWA) kako bi korisniku bilo omogućeno instalirati web aplikaciju u Windows, macOS, Chrome OS i druge platforme koje imaju nativnu PWA podršku.

Korisna je to alternativa za Outlook Windows desktop aplikaciju ili za Windows Mail klijent koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom.

Ukoliko ste korisnik Chromium internetskog preglednika kao Chrome ili Brave, tad je Outlook.com podrška već omogućena. Sve što treba jest "instalirati" Outlook.com s adress bara i bit će tretiran kao da je nativna aplikacija na Windows ili macOS operativnom sustavu. Dakle, jednostavno i funkcionalno.

Ujedno, Microsoft eksperimentira s uvođenjem Gmail, Google Drive i Google Calendar podrške za Outlook.com. Integracija će funkcionirati na sličan način kao ona na Outlook aplikacijama za Android i iOS. Dakle, zasad samo jedan Google korisnički račun može biti dodan u Outlook.com, ali i to je već korak prema naprijed. I sve je podosta jednostavno, iako se radi o testnoj verziji i možda nastupe određene promjene.

Jer, dok se otvori Outlook, odmah se pojavi "pop up" prozor u kojem se korisnika pita želi li isprobati Googleove usluge kao dodatak Outlooku. Čim se klikne na "Try it", korisnik dobiva mogućnost vidjeti kako se ponaša Outlook dok se u njega integriraj Googleov korisnički račun, odnosno, navedene Googleove usluge.

Što se pak tiče PWA, to su u principu web aplikacije, ali ponašaju se više kao izvorne aplikacije. Kao i postojeće web aplikacije, it će izravno domaćin na povezanim web lokacijama. Razvojni programeri mogu ih ažurirati izravno na svom web poslužitelju bez slanja tih ažuriranja na nekoliko različitih trgovina aplikacija, a ista će se aplikacija prikazivati ​​na svim preglednicima i platformama.

Još iz kategorije

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

25.02.2020. komentiraj

Jeste li ikada zaboravili otkazati “free trial” aplikacija koje ste instalirali, pa su vam za iste naplaćene pretplate, gotovo pa smo sigurni da jeste isto kao što smo i sigurni da ste poželjeli otkazati pretplatu na usluge koje mjesečno plaćate no to vam nije pošlo za rukom.

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

24.02.2020. komentiraj

Hakerski napadi na velike korporativne VPN servere ono su po čemu pamtimo prošlu godinu, no cijela priča dobiva jednu širu sliku jer istrage su pokazale da iza svega stoji Iran. Odnosno, hakeri iz te zemlje.

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.