UMJETNA INTELIGENCIJA

OpenAI predstavlja brži ChatGPT model

GPT-4o dvostruko je brži od GPT-4 Turbo uz upola manju cijenu, može razumjeti 50 različitih jezika uz poboljšanu brzinu i kvalitetu.

OpenAI predstavlja brži ChatGPT model
Depositphotos

OpenAI je predstavio GPT-4o, novi AI model za koji tvrdi da je mnogo brži od prethodne verzije. Novi model ima poboljšane mogućnosti za tekst, video i audio.

Tehnička direktorica Mira Murati izjavila je da GPT-4o po prvi put donosi inteligenciju svog proizvoda besplatnim korisnicima tvrtke, ali je primijetila da bi korisnici koji plaćaju i dalje imali do pet puta veći kapacitet. Izvršni direktor Sam Altman izjavio je da je model izvorno multimodalan, sposoban generirati sadržaj ili razumjeti naredbe glasom, tekstom i slikama. O u GPT-4o označava omni.

Murati je rekao da će najnovija verzija također imati sposobnost memorije za učenje iz prethodnih razgovora, što je čini sličnom AI pomoćniku. “Ovo je prvi put da stvarno radimo veliki korak naprijed kada je riječ o jednostavnosti korištenja”, objasnila je. “Ova interakcija postaje mnogo prirodnija i daleko, daleko lakša”.

Napomenula je da je GPT-4o dvostruko brži od GPT-4 Turbo uz upola manju cijenu. Može razumjeti 50 različitih jezika uz poboljšanu brzinu i kvalitetu. Može odgovoriti na audio ulaze za samo 232 milisekunde, s prosjekom od 320 milisekundi, što je tvrtka izjavila kao vrijeme ljudskog odgovora u razgovoru. Značajke GPT-4o bit će uvedene tijekom sljedećih tjedana.