Online naružbe iz restorana rasle doznamenkastim stopama

Online naružbe iz restorana rasle doznamenkastim stopama

Glovo, aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i trgovinama, predstavila je ljetne trendove naručivanja namirnica temeljen na aktivnostima domaćih i stranih korisnika ove aplikacije u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Puli, Rovinju, Poreču, Makarskoj i Kaštelima.

Tako su, prema podacima Glova, u lipnju ove godine u ovim hrvatskim turističkim odredištima Hrvati i njihovi gosti najviše naručivali burgere, pizze, kebabe, kokice i palačinke te banane, vodu i pivo.

Očekivano, u lipnju i prvoj polovici srpnja je na Glovu porasla i potražnja za ljetnim proizvodima poput sladoleda, lubenica i krema za zaštitu od sunca.

Kad je riječ o gradovima, Zagreb i Split su gradovi s najviše narudžbi tijekom cijele godine, no neki od gradova na obali, poput Splita, Šibenika i Makarske, bilježe dvoznamenkasti rast narudžbi od početka ovogodišnje turističke sezone.

Sve to Glovo postiže zahvaljujući čak više od 1000 partnera, uključujući restorane, trgovine mješovitom robom i maloprodajne partnere.

Još iz kategorije

Snažan rast digitalne prodaje karata

Snažan rast digitalne prodaje karata

05.10.2022.

Vrijednost globalne prodaje digitalnih karata dosegnut će 1,4 trilijuna dolara 2027. godine; u odnosu na 768 milijardi dolara u 2022., prema novoj studiji Juniper Researcha. Ovaj rast od 78 posto u sljedećih 5 godina predstavlja snažan oporavak od teškog utjecaja pandemije COVID-19; potaknut stalnim uspjehom beskontaktnog plaćanja.

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

05.10.2022.

Šesta međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u periodu od 27. do 29. rujna 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je doniela veliki broj pratećih događanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i sudjelovanja jednih od najboljih bijelih hakera iz regija

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

05.10.2022.

Objavljena je nova verzija mobilne aplikacije mPorezna koja omogućava upravljanje ovlaštenjima i dostupna na Google Play Store-u, App Store-u i AppGallery.  Broj jedinstvenih korisnika na portalu e-Građani je blizu 1.7 milijuna, dok ukupni broj prijava prelazi 108 milijuna, što zapravo znači da su toliko puta manje građani išli do nekog šaltera i prikupljali ili donosili razne potvrde i papire.