Odlazak mladih korisnika predstavlja velik problem Facebooku

Odlazak mladih korisnika predstavlja velik problem Facebooku

Tijekom proteklih godinu dana podosta se raspravljalo o tome da li tinejdžeri i ostali mladi korisnici napuštaju Facebook i prelaze na druge konkurentske društvene mreže. Teorija je da roditelji i ostali članovi obitelji prečesto koriste Facebook kako bi nadzirali svoju djecu, što je mlade korisnike natjeralo da prijeđu s Facebooka na neke druge društvene mreže kao što su Tumblr, Twitter, Instagram, ali i na ostale koje pružaju puno više privatnosti od Facebooka. Ovo zapravo i ima smisla, jer nitko od mladih korisnika ne želi da njihovi djedovi i bake vide njihove razgolićene selfie fotografije iz kupaonice.

Tijekom nedavno objavljivanja rezultata o zaradi Facebookov glavni financijski direktor David Ebersman je potvrdio se unutar kompanije raspravlja o ovom pitanju, međutim nije dao nikakve naznake o tome koliko bi ovaj problem mogao biti ozbiljan. Ebersman je samo kratko naveo da kompanija bilježi pad broja dnevno aktivnih tinejdžera, te da je gubitak posebice izražen kod mlađih tinejdžera.

Zašto je to toliko velika stvar za Facebook? Ako tinejdžeri masovno napuste Facebook, tada će cijela jedna generacija ljudi odrasti koristeći se društvenim mrežama i servisima Facebookovih konkurenata.

Prema nedavno istraživanju koje je proveo iStrategy, ovaj problem je zapravo poprilično velika stvar za Facebook. Tvrtkini podaci pokazuju da Facebook u ovom trenutku u SAD-u ima 11 milijuna mladih korisnika manje nego što je imao prije dvije godine, a ovu ogromnu brojku čini 4,292,080 korisnika srednjoškolske dobi i 6,948,848 korisnika studentske dobi. Gledano u postocima, Facebook je izgubio 58,9 posto korisnika srednjoškolske i 59,1 posto korisnika studentske dobi.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.