Odlazak mladih korisnika predstavlja velik problem Facebooku

Odlazak mladih korisnika predstavlja velik problem Facebooku

Tijekom proteklih godinu dana podosta se raspravljalo o tome da li tinejdžeri i ostali mladi korisnici napuštaju Facebook i prelaze na druge konkurentske društvene mreže. Teorija je da roditelji i ostali članovi obitelji prečesto koriste Facebook kako bi nadzirali svoju djecu, što je mlade korisnike natjeralo da prijeđu s Facebooka na neke druge društvene mreže kao što su Tumblr, Twitter, Instagram, ali i na ostale koje pružaju puno više privatnosti od Facebooka. Ovo zapravo i ima smisla, jer nitko od mladih korisnika ne želi da njihovi djedovi i bake vide njihove razgolićene selfie fotografije iz kupaonice.

Tijekom nedavno objavljivanja rezultata o zaradi Facebookov glavni financijski direktor David Ebersman je potvrdio se unutar kompanije raspravlja o ovom pitanju, međutim nije dao nikakve naznake o tome koliko bi ovaj problem mogao biti ozbiljan. Ebersman je samo kratko naveo da kompanija bilježi pad broja dnevno aktivnih tinejdžera, te da je gubitak posebice izražen kod mlađih tinejdžera.

Zašto je to toliko velika stvar za Facebook? Ako tinejdžeri masovno napuste Facebook, tada će cijela jedna generacija ljudi odrasti koristeći se društvenim mrežama i servisima Facebookovih konkurenata.

Prema nedavno istraživanju koje je proveo iStrategy, ovaj problem je zapravo poprilično velika stvar za Facebook. Tvrtkini podaci pokazuju da Facebook u ovom trenutku u SAD-u ima 11 milijuna mladih korisnika manje nego što je imao prije dvije godine, a ovu ogromnu brojku čini 4,292,080 korisnika srednjoškolske dobi i 6,948,848 korisnika studentske dobi. Gledano u postocima, Facebook je izgubio 58,9 posto korisnika srednjoškolske i 59,1 posto korisnika studentske dobi.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.