Od 100 najvećih hrvatskih tvrtki čak 78 prisutno na društvenim mrežama

Od 100 najvećih hrvatskih tvrtki čak 78 prisutno na društvenim mrežama

Foto: Fotolia

Čak 78 od 100 najvećih hrvatskih tvrtki aktivno je na barem jednoj od 6 najpopularnijih društvenih mreža (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Google+ i YouTube), pokazalo je istraživanje „Like, Tweet i Share u službi Top 100 tvrtki“, koje je proveo Quadrans, agencija za komunikacijsko savjetovanje. Hrvatski telekom i Vipnet su, prema kriteriju broja fanova, followera i pretplatnika na ovih 6 društvenih mreža, najuspješnije tvrtke među Top 100, dok su dva najuspješnija brenda među brandovima Top 100 tvrtki, po istim kriterijima, Jana i Dorina.

Prema Quadransovom istraživanju samo je šest tvrtki prisutno na svih šest društvenih mreža (Hrvatski telekom, Pliva, Vipnet, Croatia Airlines, Hrvatska pošta i Valamar Riviera), dok je 25% tvrtki prisutno na samo jednoj društvenoj mreži, najčešće Linkedinu.

„Hrvatske tvrtke najviše komuniciraju na Linkedinu, Facebooku i YouTubeu, a najaktivnije su tvrtke iz financijskog i prehrambenog sektora te sektora trgovine, maloprodaje i distribucije“  istaknula je mr.sc. Aleksandra Kolarić, komunikacijska stručnjakinja i direktorica agencije Quadrans.

Na najvećoj svjetskoj mreži, Facebooku, su od hrvatskih Top 100 prvi, u travnju 2009.,svoje stranice otvorili Valamar Riviera i Zagrebačka pivovara. Facebook je, među ostalim, izvrstan prostor za približavanje brenda kupcima. Tako 48 tvrtki ima aktivnu Facebook stranicu, a daleko najveći broj fanova na toj društvenoj mreži ima DM – Drogeriemarkt, koji ima 4,5 puta više fanova od prosjeka (prosjek 68.257 fanova).

Na Twitteru, otvorenom svima i najbržoj mreži, aktivno je tek 13 posto najvećih hrvatskih tvrtki. Croatia osiguranje prva je od hrvatskih Top 100 tvrtki izašla na Twitter i to u svibnju 2009. godine. Hrvatski telekom (HT) najuspješnije komunicira na toj mreži, s 4,5 puta više followera od prosjeka (2.744) i  5 puta više tvitova od prosječnog broja tvitova (4.272) promatranih tvrtki.

Na sve popularnijem Instagramu, koji je prema Forresterovom istraživanju znatno uspješniji u interaktivnoj komunikaciji s fanovima nego Facebook i Twitter, komunicira 13 tvrtki. Najuspješnija je Vindija, čiji je broj followera 3,5 puta veći od prosječnog broja followera ostalih kompanija (734 prosječno). Vindija je ujedno i najproduktivnija, s najvećim brojem objava.

Očekivano, s obzirom na njegovu fokusiranost na business, najveći broj tvrtki, njih 59, prisutno je na Linkedinu.Prema broju followera dominira INA, koja ima 7,5 puta više followera od prosjeka (1.402 fana).Devetnaest tvrtki prisutno je na mreži Google+, na kojoj daleko od ostalih odskače Vipnet, s gotovo 60 puta više followera od prosjeka (115).

Što se tiče prisutnosti tvrtki na YouTubeu, 46 ih ima vlastiti kanal, a najuspješnija među njima je Podravka, koja na YouTubeu ima 10 puta više pretplatnika i pregleda od prosjeka(317 pretplatnika prosječno, 794.301 pregled prosječno). Ogroman potencijal YouTubea leži u tome što se Googleovi rezultati pretraživanja sve više kombiniraju s pretraživanjem na YouTubeu, ovisno o postavljenom upitu.
„Za razliku od korporativnih stranica, samo 11% tvrtki ima brend stranice. Brendovi 100 najvećih hrvatskih tvrtki fokusirani su prvenstveno na Facebook i obično su prisutni na dvije društvene mreže“, naglasila je mr.sc. Aleksandra Kolarić.
Ožujsko pivo jedini je brend prisutan na 4 društvene mreže (logično,nema ga na Linkedinu i Google+).Tportal, brend HT-a, najjači je po broju fanova na Facebooku među brendovima promatranih tvrtki, a ujedno je i najaktivniji na Twitteru. Agrokorov brend Jana najpopularniji je na Instagramu, dok Krašov brend Dorina ima najviše pregleda na YouTubeu. Najviše pretplatnika pak na YouTubeu ima Ožujsko pivo.
Cijelo istraživanje „Like, Tweet i Share u službi Top 100 tvrtki“ tvrtke Quadrans moguće je pogledati ovdje.

Još iz kategorije

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

23.06.2021.

Zagrebačka banka kontinuirano ulaže u digitalizaciju svojih kanala kako bi svojim klijentima ponudila najnaprednije usluge. Za svoje klijente, korisnike Android uređaja, Zagrebačka banka od 17. lipnja uvela je mogućnost mobilnog plaćanja putem Google Pay aplikacije.

Izdavanje Iskaznice za osobe s invaliditetom elektronskim putem

Izdavanje Iskaznice za osobe s invaliditetom elektronskim putem

23.06.2021.

Zahtjev za Iskaznicu za osobe s invaliditetom korisnici mogu podnijeti putem platforme e-Građani odabirom usluge u Katalogu usluga, područje Obitelj i život ili putem poveznice https://prava-osi.hr. Time je osobama s invaliditetom omogućeno ostvarivanje prava na besplatan prijevoz na državnim trajektnim linijama bez potrebe fizičkog slanja zahtjeva.