Novitet u Microsoft Teamsu prikazat će vas produktivnijim nego što zapravo jeste

Novitet u Microsoft Teamsu prikazat će vas produktivnijim nego što zapravo jeste

Microsoft Teams iz tjedna u tjedan donosi nešto novo i svježe, a baš kad se čini da prostora za to više nema, stigne ugodno iznenađenje. Kao i ovaj put s novitetom koji bi trebao osnažiti produktivnost zaposlenika.

Ali, taj bi novitet mnogi mogli početi koristiti u svrhe prikazivanja kao da su produktivniji nego što zapravo jesu, no u konačnici dođe na isto za organizaciju u kojoj rade. Dakle, riječ je o mogućnosti odgode slanja poruka u chat prozorima.

"Možete poslati poruke onda kad vam je to najpogodnije i one će stići do svog cilja baš u to vrijeme koje ste odredili", objasnili su u Microsoftu.

I dok će na ovaj način pojedinci "kamuflirati" prisutnost pa ispadati produtivniji, poanta noviteta jest ukloniti prepreke pod imenom "vremenska zona". U vrijeme pandemije koronavirusa i rada na daljinu, mnoge organizacije suočene su s činjenicom da neki od zaposlenika rade kad drugi spavaju. I obrnuto.

Na ovaj način će poruke stizati onda kad je budnima najpogodnije, a oni koji spavaju, moći će to nastaviti u miru, bez straha da su nešto propustili javiti, bez straha da se nešto nije vidjelo zbog razlike u vremenskim zonama... Ukratko, jako zgodna i zanimljiva mogućnost, koja na raznim komunikacijskim postoji jedno duže vrijeme.

"Čuli smo zajednicu i čuli smo da je suočena s pritiskom prekovremenom rada, duljeg boravka bez sna, sve iz razloga što žele na vrijeme i na prave adrese uputiti važne informacije koje se tiču posla", navode u Microsoftu.

To nije sve, uvodi se i novitet kojim će biti moguće postaviti 50 posto više poruka koje se prikazuju odjednom na zaslonu. Oni koji to ne žele, mogu ostati na aktualnim postavkama. Tako nešto inspirirano je onime što nudi Slack svojim korisnicima.

I za kraj, uskoro će biti moguće razgovarati putem Teamsa i s nekim izvan radne mreže, uz pretpostavku da taj netko ima Teams korisnički račun.

Još iz kategorije

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

18.01.2022.

Mobilno tržište raste iz godine u godinu pa tako i svaki njegov dio, posebno onaj koji se odnosi na aplikacije koje su kroz ovu godinu generirale 133 milijarde američkih dolara. To je rast od 19,7 posto u odnosu na 2020. I sve to bez da se uopće kroz brojke SensorTowera uključuje kinesko tržište.

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

18.01.2022.

Firefox Monitor, Mozillina usluga provjere procurenih lozinki, uskoro bi se mogla koristiti za uklanjanje osobnih podataka s interneta. Zainteresirani korisnici mogu se na jednostavan način pridružiti listi čekanja kako bi se počeli služiti tom uslugom.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

17.01.2022.

Kibernetički kriminal u Sjedinjenim Američkim Državama čini rekordne štete, kakve nikad u povijesti nisu zabilježene. Podatke o toj pošasti donosi Atlas VPN, a baziraju se na brojkama kojima barata američka Savezna trgovinska komiisija (FTC).