Novitet u Microsoft Teamsu prikazat će vas produktivnijim nego što zapravo jeste

Novitet u Microsoft Teamsu prikazat će vas produktivnijim nego što zapravo jeste

Microsoft Teams iz tjedna u tjedan donosi nešto novo i svježe, a baš kad se čini da prostora za to više nema, stigne ugodno iznenađenje. Kao i ovaj put s novitetom koji bi trebao osnažiti produktivnost zaposlenika.

Ali, taj bi novitet mnogi mogli početi koristiti u svrhe prikazivanja kao da su produktivniji nego što zapravo jesu, no u konačnici dođe na isto za organizaciju u kojoj rade. Dakle, riječ je o mogućnosti odgode slanja poruka u chat prozorima.

"Možete poslati poruke onda kad vam je to najpogodnije i one će stići do svog cilja baš u to vrijeme koje ste odredili", objasnili su u Microsoftu.

I dok će na ovaj način pojedinci "kamuflirati" prisutnost pa ispadati produtivniji, poanta noviteta jest ukloniti prepreke pod imenom "vremenska zona". U vrijeme pandemije koronavirusa i rada na daljinu, mnoge organizacije suočene su s činjenicom da neki od zaposlenika rade kad drugi spavaju. I obrnuto.

Na ovaj način će poruke stizati onda kad je budnima najpogodnije, a oni koji spavaju, moći će to nastaviti u miru, bez straha da su nešto propustili javiti, bez straha da se nešto nije vidjelo zbog razlike u vremenskim zonama... Ukratko, jako zgodna i zanimljiva mogućnost, koja na raznim komunikacijskim postoji jedno duže vrijeme.

"Čuli smo zajednicu i čuli smo da je suočena s pritiskom prekovremenom rada, duljeg boravka bez sna, sve iz razloga što žele na vrijeme i na prave adrese uputiti važne informacije koje se tiču posla", navode u Microsoftu.

To nije sve, uvodi se i novitet kojim će biti moguće postaviti 50 posto više poruka koje se prikazuju odjednom na zaslonu. Oni koji to ne žele, mogu ostati na aktualnim postavkama. Tako nešto inspirirano je onime što nudi Slack svojim korisnicima.

I za kraj, uskoro će biti moguće razgovarati putem Teamsa i s nekim izvan radne mreže, uz pretpostavku da taj netko ima Teams korisnički račun.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.