Novi Megatrendov webinar o podacima

Novi Megatrendov webinar o podacima

Foto: DepositPhotos

Megatrend poslovna rješenja organizira webinar na temu „Povećanje vrijednosti podataka pomoću IBM Cloud Pak for Data sustava“. Webinar će se održati u petak 22. svibnja 2020. s početkom u 14 sati, pod vodstvom Vedrana Podubskog, konzultanta za poslovna rješenja.
Sudjelovanje je potpuno besplatno, a registraciju možete obaviti putem linka.

U svim sferama poslovanja, neovisno o branši, digitalizacija i digitalna transformacija je kroz godine postala jedan od najvažnijih aspekata na koji se tvrtke fokusiraju iz dana u dan.

Evolucija digitalnog poslovanja, počevši od 80tih godina prošlog stoljeća je sporo napredovala zadržavanjem istih metodologija razvoja softvera i njegove implementacije. Ulaskom u 2000. godinu, cijela paradigma softverskog razvoja se mijenja s stvaranjem agilnog načina programiranja i širokog korištenja virtualizacije, točnije, više virtualnih servera koji objedinjuju aplikacije, srednji softverski sloj (middleware), operativni sustav i transportne slojeve u jednom „paketu“ na zajednièkom hardverskom resursu. Zadnjih 10 godina primjećujemo dramatično ubrzanje razvoja novih tehnologija nakon globalnog porasta korištenja mobilnih tehnologija i sustava „oblaka“ (cloud).

Više o načinu na koji IBM Cloud Pak for Data sustav pridonosi poboljšanju i modernizaciji informacijske infrastrukture, kako omogućava lakšu tranziciju kompletnog poslovnog procesa prikupljanja, obrade i analize podataka u sustav potkrijepljen najmodernijim AI rješenjima te kako opisati grupe i pojedine dostupne alate unutar IBM Cloud Pak for Data sustava saznajte sudjelovanjem na webinaru.

Još iz kategorije

Stariji Android mobiteli imat će problema sa surfanjem po internetu u 2021.

Stariji Android mobiteli imat će problema sa surfanjem po internetu u 2021.

24.11.2020. komentiraj

Android operativni sustav ima problem fragmentacije, što znači da stotine milijuna korisnika ne prelazi na njegove najnovije verzije već se drže onih s kojima im je “stigao” pametni telefon. Problematično je što milijuni uređaja u ovoj priči, primjerice, još uvijek imaju minimalno četiri godine stari Android 7.1 Nougat.

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

24.11.2020. komentiraj

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

23.11.2020. komentiraj

U ovom trenutku Hrvatska pošta postat će regionalni partner Amazona za Hrvatsku i Sloveniju, a u narednom periodu i za cijelu našu regiju, saznaje ICTbusiness.info. Iz Hrvatske pošte rekli su nam kako te informacije komentirati, no jasno je da se ulaganje u novi sortirni centra vrijedan oko 50 milijuna eura itekako isplatilo. Pogotovo jer je u Velikoj Gorici instaliran jedan od najmodernijih na svijetu uređaja za sortiranje paketa što je omogućilo suradnju s Amazonom i ostalim velikim trgovcima poput About You, ali i domaćim kao što je e-Kupi.