Novi izgled Google Mapsa za Androidaše

Novi izgled Google Mapsa za Androidaše

Foto: DepositPhotos

Google Maps ima cijeli niz korisnih alata, ali jedan koji je nekako podcijenjen svakako jest dijeljenje lokacije uživo. No, Google je odlučio osvježiti taj segment, udahnuti novi život dijeljenju lokacija uživo za Android mobilne uređaje i na taj način eventualno popularizirati mogućnost koja može biti izrazito korisna.

Ti noviteti su se izveli kroz nadopunu preko servera i prvi ju je zamjetio Android Police. Ono što se već na prvu može vidjeti jest moderniji dizajn, pristupačniji i nekako jednostavniji. Samim time, korisnici nemaju nikakvih problema prilikom snalaženja u aplikaciji te lako mogu koristiti ponuđeni alat.

Konkretnije, nudi se "lebdeća tipka" za "New Share", a ispod njega lista osoba s kojima se ta lokacija dijeli. Prije ove promjene, sve se prikazivalo na samom vrhu ekrana pa je moglo biti podosta nepregledno, posebno ako bi lista bila duža. Isto tako, nadopunjen je i izgled samog izbornika za dijeljenje lokacije.

Unaprijed je određeno da se dijeli lokacija punih 60 minuta, ali korisnici imaju mogućnost namještanja uz "plus" i "minus" tipke vrijeme kako god žele. Samim time, ako se nalaze negdje i znaju da će biti određeni period, sami mogu namjestiti da se toliko dugo dijeli lokacija. Idealno za festivale ili općenito događaje gdje je gužva. Kao i nova mjesta na kojima se boravi... Naravno, kad korisnik želi prekinuti dijeljenje lokacije uživo, to može jednim dodirom.

Ono na što se Google ovaj put podosta koncentrirao jest privatnost, odnosno, što se sve dijeli s njim. Samim time, korisnici imaju uvid u apsolutno svaki detalj pa mogu konkretnije odrediti sebi samima što točno žele ili ne žele, pa se na taj način prilagoditi aplikaciji. Ili ona njima.

Dakle, Google Maps nastavlja svoja poboljšanja kako bi bila što konkurentnija, bez obzira što se nalazi na samom vrhu. Ali, u vremenima kad su operativni sustavi u automobilima sve potrebniji, a Huawei se nameće kao "treći igrač", Google ne smije ni trenutka stajati na mjestu.

Sve za lakoću i jednostavnost korištenja...

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.