Novi izgled Google Mapsa za Androidaše

Novi izgled Google Mapsa za Androidaše

Foto: DepositPhotos

Google Maps ima cijeli niz korisnih alata, ali jedan koji je nekako podcijenjen svakako jest dijeljenje lokacije uživo. No, Google je odlučio osvježiti taj segment, udahnuti novi život dijeljenju lokacija uživo za Android mobilne uređaje i na taj način eventualno popularizirati mogućnost koja može biti izrazito korisna.

Ti noviteti su se izveli kroz nadopunu preko servera i prvi ju je zamjetio Android Police. Ono što se već na prvu može vidjeti jest moderniji dizajn, pristupačniji i nekako jednostavniji. Samim time, korisnici nemaju nikakvih problema prilikom snalaženja u aplikaciji te lako mogu koristiti ponuđeni alat.

Konkretnije, nudi se "lebdeća tipka" za "New Share", a ispod njega lista osoba s kojima se ta lokacija dijeli. Prije ove promjene, sve se prikazivalo na samom vrhu ekrana pa je moglo biti podosta nepregledno, posebno ako bi lista bila duža. Isto tako, nadopunjen je i izgled samog izbornika za dijeljenje lokacije.

Unaprijed je određeno da se dijeli lokacija punih 60 minuta, ali korisnici imaju mogućnost namještanja uz "plus" i "minus" tipke vrijeme kako god žele. Samim time, ako se nalaze negdje i znaju da će biti određeni period, sami mogu namjestiti da se toliko dugo dijeli lokacija. Idealno za festivale ili općenito događaje gdje je gužva. Kao i nova mjesta na kojima se boravi... Naravno, kad korisnik želi prekinuti dijeljenje lokacije uživo, to može jednim dodirom.

Ono na što se Google ovaj put podosta koncentrirao jest privatnost, odnosno, što se sve dijeli s njim. Samim time, korisnici imaju uvid u apsolutno svaki detalj pa mogu konkretnije odrediti sebi samima što točno žele ili ne žele, pa se na taj način prilagoditi aplikaciji. Ili ona njima.

Dakle, Google Maps nastavlja svoja poboljšanja kako bi bila što konkurentnija, bez obzira što se nalazi na samom vrhu. Ali, u vremenima kad su operativni sustavi u automobilima sve potrebniji, a Huawei se nameće kao "treći igrač", Google ne smije ni trenutka stajati na mjestu.

Sve za lakoću i jednostavnost korištenja...

Još iz kategorije

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

28.05.2020. komentiraj

Huawei je održao prvi online Eco-Connect summit za srednjoistočnu i sjevernu Europu, okupivši više od 1.000 poslovnih partnera. Teme summita bile su povećanje investicija u razvoj digitalne inovativnosti i ubrzanje digitalne transformacije kako bi razvili snažnije digitalne ekonomije.

Google i projekt Fuchsia

Google i projekt Fuchsia

28.05.2020. komentiraj

Google već neko vrijeme radi na operativnom sustavu Fuchsia i to nije novitet. Trebao biti biti nasljednik Androida i trebao bit raditi na više uređaja i zaslona. Dakle, riječ je o univerzalnom operativnom sustavu, koji ima jednake temelje na svim uređajima, bez obzira na njihovu veličinu ili moć.

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

27.05.2020. komentiraj

Facebook se može pohvaliti činjenicom da je njegov Workplace premašio pet milijuna pretplatnika, što lansiranje Workplace Rooms čini još atraktivnijim i može doprinijeti rastu broja korisnika koji plaćaju uslugu.