Nova TV uvodi hibridnu televizijsku uslugu

Nova TV uvodi hibridnu televizijsku uslugu

Foto: Nova TV

Nova TV prva je u Hrvatskoj uvela hibridnu televizijsku uslugu HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Ona usluga kombinira emitiranje televizijskog programa s internetskom uslugom i tako omogućava novo i poboljšano iskustvo gledanja televizije.

HbbTV pokreće se jednostavnim pritiskom na crveni gumb daljinskog upravljača, a usluzi se pristupa potpuno besplatno i bez registracije. Usluga gledateljima omogućava da preko svojih TV prijamnika pročitaju najnovije vijesti s portala DNEVNIK.hr, provjere ažurirane vremenske prognoze, gledaju svoje omiljene sadržaje u bogatoj video-arhivi Nove TV i Doma TV-a ili se zabavljaju igrajući ponuđene igre. Nova HbbTV usluga dostupna je na većini pametnih TV prijamnika.

“HbbTV predstavlja spoj klasičnog linearnog emitiranja televizijskog programa te nekih od usluga dostupnih preko Interneta kao što su news portali, video na zahtjev, servisne informacije i slično. Te usluge se tim standardnom čine dostupnima svim gledateljima koji posjeduju televizore koji podržavaju HbbTV, a upravljanje njima je jednostavno jer se sve radi preko daljinskog upravljača televizora. Riječ je o međunarodno prihvaćenom standardu koji donosi ETSI (European Telecommunications Standards Institute) pa je implementacija usluge na televizorima svih proizvođača jednaka što ga čini pogodnim za implementaciju i korištenje”, pojasnio je direktor tehnike Nove TV Srećko Husnjak.

Još iz kategorije

Facebook testira AR oglase u News Feedu

Facebook testira AR oglase u News Feedu

18.07.2018. komentiraj

Facebook konstantno nalazi načine kako pružiti oglašivačima dodatni prostor za približavanje potencijalnim korisnicima, a posljednji novitet jest korištenje proširene stvarnosti (AR) i sasvim sigurno bit će to hit. Samim time i dodatni prihodi za najveću društvenu mrežu na svijetu i istoimenu kompaniju koja se nalazi u društvu najvećih.

Internetski preglednik Opera u najnovijoj verziji sadržava ugrađeni Crypto Wallet

Internetski preglednik Opera u najnovijoj verziji sadržava ugrađeni Crypto Wallet

17.07.2018. komentiraj

Internetski preglednik Opera u svojoj verziji namijenjenoj Android operativnom sustavu uskoro će imati mogućnost pohrane kriptovaluta. Odnosno, sadržavat će „wallet“ (hrv. novčanik) pod nazivom Crypto Wallet i sigurno samim time biti zanimljiva određenom broju korisnika koji barataju famoznim digitalnim „novčićima“.

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).