Nova Opera 60 dolazi s Web 3 podrškom i Crypto Walletom

Nova Opera 60 dolazi s Web 3 podrškom i Crypto Walletom

Foto: Opera

Opera je predstavila internetski preglednik Opera 60, kodnog imena Reborn 3 i pojasnila koji noviteti dolaze s njime. Naravno, ljudi koji stoje iza njega uvjereni su da je riječ o nečem čime će korisnici biti iznimno zadovoljni s obzirom na poboljšanja, mogućnosti i standarde koji vrijede za Operu otkako postoji na konkurentnom tržištu.

No, ono najzanimljivije svakako jest Web 3 podrška, kao i Crypto Wallet za sve entuzijaste vezane uz kriptovalute. Samim time, Opera postaje prvi internetski preglednik s Web 3 podrškom za stolna računala, a uz Crypto Wallet korisnici dobivaju blockchain standarde unutar internetskog preglednika, što im olakšava rad s kriptovalutama u svakom smislu.

Ukratko, to i jest Web 3, blockchain standardi unutar internetskog preglednika. U kombinaciji s VPN i adblockerom, nudi kontrolu "digitalnog života" svakom korisniku i u Operi su na tako nešto više nego ponosni.

"Ovdje u Operi svakom korisniku želimo omogućiti kvalitetnije korištenje interneta, kao i povećanu privatnost i zaštitu. Sve ovo će našim vjernim korisnicima, kao i onima koji će nam se okrenuti po prvi put, ponuditi iskustvo kakvo ni na jednom drugom internetskom pregledniku ne mogu dobiti. A tako nešto svakako će cijeniti", naglasili su u Operi.

Osim tehničkih detalja koje će korisnici vezani uz kriptovalute dobiti s Reborn 3 ili Operom 60, dolazi svježiji dizajn, a s njim i mogućnost odabira dvije teme - svjetle i tamne. Time je Opera krenula u smjeru kao konkurenti i to je ono što je trebalo za nametnuti se kvalitetnije u iznimnoj konkurenciji koja vlada na tržištu.

Naravno, Opera se ne može nositi s Chromeom, ali može pridobiti Edge i Internet Explorer korisnike, kao i one koji su vezani uz Firefox. Uz konstantne inovacije i poboljšanja, to je itekako moguće. Kao što je moguće i pridobiti pokojeg Chrome korisnika, željnog povećane privatnosti i kontrole...

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.