Nova Opera 60 dolazi s Web 3 podrškom i Crypto Walletom

Nova Opera 60 dolazi s Web 3 podrškom i Crypto Walletom

Foto: Opera

Opera je predstavila internetski preglednik Opera 60, kodnog imena Reborn 3 i pojasnila koji noviteti dolaze s njime. Naravno, ljudi koji stoje iza njega uvjereni su da je riječ o nečem čime će korisnici biti iznimno zadovoljni s obzirom na poboljšanja, mogućnosti i standarde koji vrijede za Operu otkako postoji na konkurentnom tržištu.

No, ono najzanimljivije svakako jest Web 3 podrška, kao i Crypto Wallet za sve entuzijaste vezane uz kriptovalute. Samim time, Opera postaje prvi internetski preglednik s Web 3 podrškom za stolna računala, a uz Crypto Wallet korisnici dobivaju blockchain standarde unutar internetskog preglednika, što im olakšava rad s kriptovalutama u svakom smislu.

Ukratko, to i jest Web 3, blockchain standardi unutar internetskog preglednika. U kombinaciji s VPN i adblockerom, nudi kontrolu "digitalnog života" svakom korisniku i u Operi su na tako nešto više nego ponosni.

"Ovdje u Operi svakom korisniku želimo omogućiti kvalitetnije korištenje interneta, kao i povećanu privatnost i zaštitu. Sve ovo će našim vjernim korisnicima, kao i onima koji će nam se okrenuti po prvi put, ponuditi iskustvo kakvo ni na jednom drugom internetskom pregledniku ne mogu dobiti. A tako nešto svakako će cijeniti", naglasili su u Operi.

Osim tehničkih detalja koje će korisnici vezani uz kriptovalute dobiti s Reborn 3 ili Operom 60, dolazi svježiji dizajn, a s njim i mogućnost odabira dvije teme - svjetle i tamne. Time je Opera krenula u smjeru kao konkurenti i to je ono što je trebalo za nametnuti se kvalitetnije u iznimnoj konkurenciji koja vlada na tržištu.

Naravno, Opera se ne može nositi s Chromeom, ali može pridobiti Edge i Internet Explorer korisnike, kao i one koji su vezani uz Firefox. Uz konstantne inovacije i poboljšanja, to je itekako moguće. Kao što je moguće i pridobiti pokojeg Chrome korisnika, željnog povećane privatnosti i kontrole...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kina je stvorila svoj paralelni online svijet

INFOGRAFIKA: Kina je stvorila svoj paralelni online svijet

20.01.2020. komentiraj

Kina je sveprisutna no za nju ipak vrijede druga pravila i to se posebno može iščitati u online svijetu, gdje ne postoje Google, Facebook ili Amazon, već njihove više nego uspješne kopije, odnosno, zamjene.

Google promjenio izgled rezultata pretraživanja za desktope

Google promjenio izgled rezultata pretraživanja za desktope

20.01.2020. komentiraj

Google je predstavio nadograđeni izgled plaćenih i organskih rezultata pretrage na desktopu i sad podsjećaju više na ono što vidimo u mobilnom okruženju. To znači prvenstveno da se oznaka oglasa “Ad” ističe više no što se prije, baš kao i ikonica web stranice (favicon).

Facebook: Potpuna enkripcija Messengera će trajati godinama

Facebook: Potpuna enkripcija Messengera će trajati godinama

19.01.2020. komentiraj

Osnivač i izvršni direktor (CEO) Facebooka Mark Zuckerberg u ožujku prošle godine obvezao se omogućiti šifriranje s kraja na kraj. Ili, na engleskom, end-to-end enkripciju. Ipak, s razlogom nije naveo kad će ta mogućnost stići jer je svjestan svih poteškoća i sad je jasno da nećemo svjedočiti takvoj situaciji narednih nekoliko godina.