Nova Opera 60 dolazi s Web 3 podrškom i Crypto Walletom

Nova Opera 60 dolazi s Web 3 podrškom i Crypto Walletom

Foto: Opera

Opera je predstavila internetski preglednik Opera 60, kodnog imena Reborn 3 i pojasnila koji noviteti dolaze s njime. Naravno, ljudi koji stoje iza njega uvjereni su da je riječ o nečem čime će korisnici biti iznimno zadovoljni s obzirom na poboljšanja, mogućnosti i standarde koji vrijede za Operu otkako postoji na konkurentnom tržištu.

No, ono najzanimljivije svakako jest Web 3 podrška, kao i Crypto Wallet za sve entuzijaste vezane uz kriptovalute. Samim time, Opera postaje prvi internetski preglednik s Web 3 podrškom za stolna računala, a uz Crypto Wallet korisnici dobivaju blockchain standarde unutar internetskog preglednika, što im olakšava rad s kriptovalutama u svakom smislu.

Ukratko, to i jest Web 3, blockchain standardi unutar internetskog preglednika. U kombinaciji s VPN i adblockerom, nudi kontrolu "digitalnog života" svakom korisniku i u Operi su na tako nešto više nego ponosni.

"Ovdje u Operi svakom korisniku želimo omogućiti kvalitetnije korištenje interneta, kao i povećanu privatnost i zaštitu. Sve ovo će našim vjernim korisnicima, kao i onima koji će nam se okrenuti po prvi put, ponuditi iskustvo kakvo ni na jednom drugom internetskom pregledniku ne mogu dobiti. A tako nešto svakako će cijeniti", naglasili su u Operi.

Osim tehničkih detalja koje će korisnici vezani uz kriptovalute dobiti s Reborn 3 ili Operom 60, dolazi svježiji dizajn, a s njim i mogućnost odabira dvije teme - svjetle i tamne. Time je Opera krenula u smjeru kao konkurenti i to je ono što je trebalo za nametnuti se kvalitetnije u iznimnoj konkurenciji koja vlada na tržištu.

Naravno, Opera se ne može nositi s Chromeom, ali može pridobiti Edge i Internet Explorer korisnike, kao i one koji su vezani uz Firefox. Uz konstantne inovacije i poboljšanja, to je itekako moguće. Kao što je moguće i pridobiti pokojeg Chrome korisnika, željnog povećane privatnosti i kontrole...

Još iz kategorije

Keks Pay nudi i skeniranje kartica

Keks Pay nudi i skeniranje kartica

18.06.2019. komentiraj

U sklopu svoje mobilne aplikacije Keks Pay, Erste banka je korisnicima ponudila mogućnost jednostavnog i brzog skeniranja kreditnih i debitnih kartica. Riječ je o novitetu na hrvatskom tržištu, koji je razvila tvrtka Microblink, a korisnicima omogućava da umjesto ručnog unošenja, podatke s kartice puno brže unesu koristeći kameru mobitela. Skeniranje podataka s kartice odvija se na samom uređaju, bez serverske obrade i pohrane podataka, što omogućuje visoku razinu sigurnosti.

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka - 73 posto Europljana zna za barem jedno od svojih prava

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka - 73 posto Europljana zna za barem jedno od svojih prava

18.06.2019. komentiraj

U povodu prve godišnjice primjene Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka, na kojem se razmatrala njezina uspješnost, Europska komisija objavila je rezultate posebnog istraživanja Eurobarometra o zaštiti podataka. Rezultati pokazuju da su Europljani relativno dobro upoznati s novim pravilima o zaštiti podataka, svojim pravima i postojanjem nacionalnih tijela za zaštitu podataka, kojima se mogu obratiti ako su im prava prekršena.

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

14.06.2019. komentiraj

Trojan malware Qakbot pojavio se ove godine napredniji i opasniji nego prethodnih godina, a meta mu je Microsoftove sustave. Samim time, potvrdila se potreba za antivirusnim alatima, odnosno, dodatku postojećeg Defendera. Ali, tržište još uvijek nije konkretno odlučilo tko je lider na njemu.