Njuškalovo foto-prepoznavanje privuklo inozemne studente

Njuškalovo foto-prepoznavanje privuklo inozemne studente

Foto: DepositPhotos

Foto-prepoznavanje predmeta kao jedinstvena primjena umjetne inteligencije na globalnom tržištu oglasnika privukla je studente uglednih sveučilišta iz cijelog svijeta u Njuškalo. Dio je to praktične nastave u Algebrinoj Međunarodnoj zimskoj školi koja se održava u Zagrebu. U sklopu programa, Algebra vodi polaznike u takozvani job shadowing u hrvatske tvrtke, a oni su ovaj put željeli doći upravo u Njuškalo zahvaljujući njihovim inicijativama s AI-om, strojnim učenjem i drugim inovativnim tehnologijama.

Studenti su u opuštenoj atmosferi u Njuškalu razgovarali s domaćim vrhunskim stručnjacima o primjeni AI-a na konkretnom rješenju koje korisnicima donosi znatno bržu i jednostavniju predaju oglasa. Priliku da poboljšaju svoje profesionalne kompetencije u Njuškalu je iskoristilo 25 studenata iz Australije, Francuske, Brazila, Indije i SAD-a te su iz prve ruke saznali razvojne faze funkcionalnosti foto-prepoznavanja i detalje o njezinoj uspješnosti, nakon što je zaživjela početkom 2018. godine.

„Iznimno mi je drago da su inozemni studenti prepoznali uloženi trud u razvoj prve takve primjene AI-a koja nas je pozicionirala na kartu najinovativnijih svjetskih tvrtki u classified području, a ujedno i među vodeće digitalne kompanije. Koncept, razrada i realizacija foto-prepoznavanja na najbolji način potvrđuju potencijale hrvatskih mladih stručnjaka u najnaprednijim tehnološkim trendovima. Sasvim sigurno ćemo još snažnije nastaviti razvijati okruženje i pogodnosti Njuškala kao profesionalnog doma takvim talentima, pa i svim onim zainteresiranim iz inozemstva, kao što su to sada bili Algebrini polaznici“, istaknula je Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala.

Foto-prepoznavanje je dio Njuškalove aplikacije za predaju oglasa na mobilnim uređajima, a razvili su je Njuškalov odjel Product developmenta, članovi Styria Data Science tima te tvrtki Trikoder i Undabot. Tako su i Algebrini studenti razgovarali upravo s Anamarijom Vujaklijom, menadžericom Product developmenta iz Njuškala i Markom Velićem, rukovoditeljem Styria Data Science tima. Pojasnili su im kako je to jedinstveno rješenje temeljeno na strojnom učenju kroz više milijuna oglasa na Njuškalu, a korisnicima omogućava brzo i točno pozicioniranje predmeta u pripadajuću kategoriju, na osnovu fotografiranja kroz Njuškalo aplikaciju. Naime, na Njuškalovoj platformi ima više od 1400 kategorija oglasa i pojedini korisnici ne znaju odabrati ispravnu kategoriju kako bi najučinkovitije oglasili svoj predmet.

Još iz kategorije

Hakeri čak 3 mjeseca imali pristup Microsoftovim e-mail servisima

Hakeri čak 3 mjeseca imali pristup Microsoftovim e-mail servisima

19.04.2019. komentiraj

Hakerskim probojima na svim razinama nema kraja, pa tako zapravo i ne čudi objava Microsofta da je sam bio žrtva jednog, čak tri mjeseca u kontinuitetu! Naime, toliko dugo su hakeri imali pristup njegovim e-mail uslugama.

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.