MIJENJAJU SE PRAVILA

Netflix uvodi promjene koje se mnogima ne sviđaju, ali što je alternativa?

Netflix uvodi promjene koje se mnogima ne sviđaju, ali što je alternativa?
Depositphotos / Ilustracija

Netflix je poslovnom politikom potpuno uzurpuirao tržište i postavio temelje za streaming usluge kakve danas poznajemo u smislu videosadržaja. Ali, konkurencija je uhvatila korak, Netflix je odbacio svoje najpopularnije mogućnosti i korisnici polako razmišljaju isplati li se sve skupa.

Naime, najveći "streamer" odlučio je uvesti oglase u određene pakete, no bitnije od svega, zaustavlja se dijeljenje korisničkih računa. Upravo to je vinulo Netflix u nebesa pa bez te mogućnosti, brojni korisnici traže alternative. Možda ih neće pronaći u bližoj budućnosti, ali jasno je da uz Netflix više ne žele biti.

Trenutno, besplatne streaming platforme su praktički jedina legalna alternativa, no njihov problem je što nisu baš bogate sadržajem. Bar ne onim aktualnim. Niti su dostupne u cijelom svijetu, što je još veći problem. Najbolje i najpopularnije su Freevee, Roku Channel, Pluto TV i Tubi.

Pozitivno je što se Warner Bros uključio u ovu priču i sklopio partnerstva s Tubi i Roku Channel, a to znači neke od ekskluzivnih naslova na tim platformama. Radi se o Westworld, The Nevers, Raised by Wolves, FBoy Island, Legendary, Finding Magic Mike, Head of the Class i The Time Traveler’s Wife.

Svejedno, za "hardcore" streamere tako nešto ipak nije dovoljno, oni su bili spremni plaćati za uslugu, samo nisu spremni plaćati za ovo u što se ona (ili one) pretvara polako, ali sigurno. Što je rješenje?

Okrenuti se uslugama kao SkyShowtime, odnedavno dostupnoj u Hrvatskoj. Iako nema svih najnovijih naslova, bogat je sadržajem sa svih relevantnih platformi. I košta osjetno manje nego jedna od njih ili više njih odjednom.

Nažalost, Hrvatska je limitirana ponudom pa ovo nije najidealnije rješenje. Zato, bolje je odrediti si budžet koji ste spremni potrošiti i onda iz mjeseca u mjesec isprobavati novu platformu. To je dovoljan period za "uhvatit" sve što vas zanima, a istovremeno ne potrošiti više nego što ste planirali ili željeli...