.NET Core i dalje percipiran kao Microsoftova platforma

.NET Core i dalje percipiran kao Microsoftova platforma

Microsoft je .NET Core “otvorio” prije gotovo šest godina, ali percepcija zajednice i dalje takva da gledaju na tu platformu kao dio Microsofta, zbog čega izostaje neka šira popularnost.

Zbog toga su zabrinuti  svi koji se bave .NET platformom i doslovno koriste internetske forume gdje se okupljaju programeri i općenito developeri kako bi ih potaknuli na njeno korištenje.

"Recite prijateljima da su C# i F# besplatni, open source, rade na Linuxu i Macu", rekao je David Fowler, Microsoftov arhitekt za softver, čiji se posao bazira na dizajniranju .NET Core i ASP.NET, a uz to je i jedan od kreatora SignalR frameworka za razmjenu poruka u realnom vremenu.

Tako nešto je napisao jer se razvila rasprava u kojoj se ostavlja dojam kao da su još uvijek rane godine 21. stoljeća i da je C# programski jezik isključivo za Windows operativne sustave. On, kao i njegovi kolege, smatraju da je prošlo dovoljno vremena da se ta percepcija promijeni. Jer, još 2014. se Microsoft odlučio za iskorak prema "open sourceu".

Oni koji se ne slažu s njima tvrde da je bez obzira na sve te činjenice, jednako tako činjenica i da .NET previše ovisi o Microsoftu, odnosno, o njegovoj podršci. Primjerice, u slučaju Jave, postoji poveća grupacija iza Spring Boota. Tako nešto nije slučaj s .NET Core i Microsoftom, koji drži većinu kontrole, ako ne i svu.

Dakle, takva percepcija ipak je najvećim dijelom stvorena upravo iz razloga što se kroz sve ove godine Microsoft nije potrudio detaljnije pojasniti što sve nudi, koliko je .NET neovisna platforma i isplativa za korištenje, odnosno, da Microsoft nema toliko "upletene prste" u nju da bi štetio u bilo kojem smislu radu na njoj.

Ali, očito će morati proći još vremena prije no što će poveća baza developera raditi s Microsoftovom platformom kako bi kreirali rješenja koja se ne vežu nužno uz Microsoftove proizvode.

Još iz kategorije

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

06.08.2020. komentiraj

Huawei je danas održao svoj Developer Webinar na kojem je predstavljeno unaprijeđeno rješenje za e-trgovinu. Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini na 3,46 bilijuna dolara u 2019. godini pokazuje kako sve više trgovaca i potrošača gleda online streamove za prodaju i kupnju proizvoda, a očekuje se da će ovakav tip e-trgovine nastaviti zauzimati sve veći udio u maloprodajnom sektoru. Huaweijevo inovativno rješenje stvoreno je kako bi pomoglo programerima ponuditi više mogućnosti na brzo rastućem tržištu e-trgovine, a trgovcima osigurati vrhunsko iskustvo live streaminga: lakše, brže i jednostavnije. Streaming uživo ima daleko uspješniju stopu konverzije korisnika u usporedbi s tradicionalnom e- trgovinom i učinkovitiji je u poticanju prodaje i izgradnji lojalnosti.

Android i iPhone backupi besplatni za sve s Google One aplikacijom

Android i iPhone backupi besplatni za sve s Google One aplikacijom

06.08.2020. komentiraj

Google je razveselio korisnike pametnih telefona besplatnim sigurnosnim kopiranjem podataka (eng. back up) na svojoj platformi Google One. Time se podosta olakšava svakodnevica korisnicima jer sad se ujedinjuju Drive, Gmail i Photos. Sve besplatno, jednostavno i lako dostupno.

EU uvela sankcije Rusiji, Kini i Sjevernoj Koreji zbog nedavnih hakiranja građana EU

EU uvela sankcije Rusiji, Kini i Sjevernoj Koreji zbog nedavnih hakiranja građana EU

06.08.2020. komentiraj

Europska unija nametnula je sankcije Rusiji, Kini i Sjevernoj Koreji zbog nedavnih kibernetičkih napada izvedenih nad građanima EU, kao i poslovnima subjektima na njenom teritoriju. Potvrđeno je da su hakeri koji stoje iza napada bili potpomognuti od strane državnog vrha.