Nema više internetskog praćenja uz novu razinu sigurnosti

Nema više internetskog praćenja uz novu razinu sigurnosti

Tvrtka Samsung Electronics službeno je objavila nadogradnju Samsung Internet 17.0  web preglednika koja donosi nove značajke privatnosti i sigurnosti usmjerene na korisnika. Najnovija verzija uključuje Smart anti-tracking značajku i HTTPS prioritetni pristup postavljen prema zadanim postavkama. Također, cjelokupno korisničko iskustvo je poboljšano s karticama u pregledniku koje se mogu povlačiti i ispuštati te dodatnim opcijama kod odabira jezika za prijevod, a sve kako bi se zadovoljile različite potrebe korisnika.

„Sa svakom novom generacijom Samsung Interneta, posvećujemo se izradi vrhunskog iskustva pregledavanja koje nikada ne dovodi u pitanje privatnost ili sigurnost. Samsung Internet 17.0 rezultat je dugogodišnjeg istraživanja s kojim smo omogućili da dosad najmoćnije i najzaštićenije iskustvo pregledavanja dođe u ruke svih korisnika Galaxy uređaja“, rekla je Heejin Chung, voditeljica Web R&D grupe u MX (Mobile eXperience) Business odjelu, Samsung Electronics.

Privatnost prema zadanim postavkama

Samsung Internet 17.0 unaprjeđuje inteligentnu Smart anti-tracking funkciju koja se sada može uključiti prema vlastitim zadanim postavkama . Ova pametna značajka pomaže u blokiranju trećih strana koje pokušavaju pratiti osobne podatke korisnika, a za dodatnu zaštitu prilikom upisivanja željene URL adrese na Samsung pregledniku korisnici mogu aktivirati i sigurniju HTTPS postavku.

Brz i lak pristup za privatne aktivnosti

Samsung Internet 17.0 pruža sveobuhvatan pregled načina na koji Samsung preglednik štiti web iskustvo korisnika. Uz Samsung Internet 17.0, vizualna snimka nadzorne ploče za privatnost korisnika dostupna je i putem Quick Access stranice za brzi pristup. Ovo nudi detaljan zapis o tjednim aktivnostima i postavkama koje se mogu dodatno prilagoditi tako da odgovaraju preferencijama privatnosti pojedinog korisnika.

Samsung Internet 17.0 pruža mogućnost korištenja vanjskog sigurnosnog sustava ili sigurnosnih ključeva na uređaju kao zamjenu za SMS ili dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Najnovije ažuriranje Samsung web preglednika uključuje i nekoliko poboljšanja za cjelokupno korisničko iskustvo poput mogućnosti povlačenja i ispuštanja kartica u prilagođene grupe kartica. Ovo poboljšanje čini navigaciju i organizaciju između različitih kartica bržom i jednostavnijom.

Samsung Internet 17.0 donosi i obogaćeno iskustvo pretraživanja kroz oznake, povijest i spremljene stranice. Preglednik prepoznaje uobičajene pogreške korisnika pri pisanju pa tako iz baze podataka, koja se temelji na oznakama i spremljenim stranicama, može obraditi različite upite za podudaranje na temelju riječi kako bi se pronašli izrazi ili čak cijele rečenice Dodatno, fonetsko podudaranje također omogućuje traženje određenih pojmova na temelju toga kako zvuče, a mogućnosti prijevoda su pojačane dodatkom od pet jezika, čime je ukupan broj dostupnih jezika povećan na 26 .

Još iz kategorije

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

27.06.2022.

Europska komisija raspisala je javni natječaj procijenjene vrijednosti 26 milijuna eura kako bi se stvorio novi europski digitalni proizvod – europski digitalni novčanik. Ako se tvrdi u pozivu na natječaj svrha mu je razvoj i implementaciju europskog digitalnog novčanika kao digitalnog identiteta na temelju prijedloga europskog okvira za digitalni identitet i pratećih preporuka Europske komisije.

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

26.06.2022.

Google Chat zamijenio je Hangouts i uveo neke zanimljive novitete, od kojih se onaj posljednji posebno ističe jer veže se za sigurnost. Naime, slat će korisniku obavijesti o potencijalnoj opasnosti od phishinga i ostalog malwarea koji vreba u online prostoru.

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.