Nativni (prirodni) oglasi donose najbolju zaradu od weba

Nativni (prirodni) oglasi donose najbolju zaradu od weba

Foto: Fotolia

Digitalni svijet pruža brojne mogućnosti za online zaradu. Lijepo je raditi od kuće u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Najbolje je kada imate web site preko kojeg dobijete prihode. Ako se dosta trudite oko njegovog izgleda i sadržaja, šteta bi bila da ne zaradite. Posao oko sitea je često zahtjevan, zaslužujete zbog toga nagradu. Možete već od sutra dobro zarađivati od klikova na reklame.

Međutim, nije svejedno kakve oglase stavljate na web site. Postoje baneri i pop-up reklame koji nerijetko ometaju korisnike u gledanju sadržaja. To su zaista interesantni oglasi, ali se pojavljuju na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Danas sve više raste postotka publike koja koristi AdBlock programe. Zašto da sami blokiraju? Tu je spomenuti fantastičan program koji efikasno uklanja banere. Tako da publika može da na miru uživa u gledanju sadržaja. Kako da onda zaradite od klikova na reklame? Korisnici ne podnose klasične oglase koje rado blokiraju.

Nativni oglasi su mamac za publiku

Ima rešenja kako da uspješno zaradite od web sitea. U svijetu je jako popularno nativno oglašavanje ili native advertising. Kao što naziv kaže, u pitanju su prirodni oglasi. Nativno oglašavanje je suvremeni vid marketinga koji se prilagođava dizajnu i sadržaju platforme. Zato nativne reklame liče na sadržaj web sitea, pa ne remete iskustvo surfera. One su bogate vizualnim elementima i imaju atraktivne naslove. Nude relevantne informacije na zabavan način u skladu s njihovim interesima i potrebama publike.

Nativno oglašavanje pruža brojne mogućnosti izdavačima i oglašivačima. Pošto imate web site, možete da budete izdavač. Ako vaši posjetioci ne mare za klasične banere, onda stavite nativne oglase. Učinite tako sadržaj sitea bogatijim i kvalitetnijim, što će privući više prometa odnosno klikova. Posjetioci neće biti frustrirani zbog iritantnih banera, već naprotiv. Nativne reklame su mamac kome ne mogu odoljeti. Iskoristite trikove nativnih reklama da motivirate posjetioce da kliknu. Što je više kliktanja, to je veća zarada.

Nativni oglasi i baneri: interesantna statistika

  • Naslovi nativnih oglasa privlače 308 puta veću pažnju od naslova banera.
  • Oko 53% korisnika više gleda nativne reklame nego klasične banere.
  • Publika ostvaruje interakciju sa nativnim oglasima od 20% do 60% češće nego sa tradicionalnim oglašavanjem.
  • Stopa klika za banere iznosi samo 0,07%, dok nativni imaju više od 10%.
  • Publika ne primijeti oko 92% klasičnih oglasa na siteu jer blokira ili nema zainteresiranosti.
  • Oko 64% publike je kazalo da su baneri dosadni i iritantni.
  • Nativni oglasi ostvaruju 60% veću konverziju nego tradicionalne reklame.

Kako da nativne reklame budu dio vašeg sitea?

Sve je više izdavača koji se odlučuju za nativne reklame. Praksa dokazuje kako donose mnogo profita vlasniku web sitea. Izaberite platformu Native Media za nativno oglašavanje. Veoma lako i brzo se registrirate, poslije dobijete kvalitetne nativne reklame. Jednostavno pomoću html koda postavite reklamni sadržaj prilagođen funkcijama vašeg sitea. Možete da dotjerujete oglase prema svojim potrebama i željama. Vaš site će izgledati drugačije i bolje, imat će te puno redovnih posjetilaca.

U kratkom roku možete da zaradite od klikova na reklame. Google AdSense nudi izdavačima 68% ukupne zarade, dok platforma Native Media daje 80% zarade od klikova. Iskoristite utjecaj nativnih reklama, povećajte saobraćaj i monetizirate site.

Donesite pravu odluku i zaradite

Ima nekoliko načina kako da profitirate od sitea. Preko nativnih oglasa možete da brzo zaradite bez komplikacija. Publika obožava prirodne reklame koje joj pružaju inspiraciju i rješenja za životne izazove. Vaš site će imati kvalitetan i vrijedan sadržaj, tako da ćete biti popularni u internet svijetu. Kao vlasnik sitea odlučite šta je najbolje za profitabilnost: baneri ili nativni oglasi? Zamislite sebe na mjestu posjetilaca: na kakve oglase biste kliknuli? Napravite pravi izbor koji će vam donijeti uspješne rezultate.

Još iz kategorije

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

24.05.2019. komentiraj

Google možda jest jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, ali griješi poput onih mnogo manjih, što je potvrdila posljednja informacija, prema kojoj su sve G Suite lozinke bile nezaštićene posljednjih 14 godina. Upravo tako, 14 godina!

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

24.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države su po naredbi predsjednika Donalda Trumpa doslovno zabranile poslovanje Huaweiju na njenom tlu, što je ponukalo Google da otkaže suradnju kineskoj kompaniji, da bi to ponukalo Tencent u neemitiranju finalne epizoda Igre prijestolja u Kini! S obzirom na kritike i ocjenu od 4,4 na IMDB, možda je za Kineze to plus, ali sami potez svakako je “oteo” za HBO nekoliko stotina milijuna gledatelja više.

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.