Nastavak suradnje Huaweija i Vibera

Nastavak suradnje Huaweija i Vibera

Huawei je najavio kako proširuje svoju dugotrajnu suradnju s Viberom kao rezultat pozitivnog odaziva korisnika nakon što je poznata međunarodna aplikacija za razmjenu poruka i poziva uvrštena u AppGallery. Viber ima stotine milijuna korisnika u 190 zemalja svijeta, a jedan je od prvih velikih brendova i servisa koji su se pojavili u AppGalleryju.

Aplikacija korisnicima omogućuje glasovne i video pozive, razmjenu poruka i grupne razgovore, a Viber je postigao snažnu globalnu prisutnost sa 62 milijuna preuzimanja putem AppGalleryja na raznim tržištima, uključujući zemlje CIS regije, srednje i istočne Europe i Skandinavije te Azije i Pacifika. Trećina svih preuzimanja dolazi iz Europe, a čak 4 od prvih 5 zemalja po preuzimanjima dolaze iz CEE i CIS regije. Huawei i Viber zajedno rade na još snažnijem partnerstvu s rastućom bazom korisnika.

„Puno popularnih aplikacija nudi usluge na globalnoj razini, ali one nisu uvijek prilagođene korisnicima i njihovim lokalnim potrebama. Viber, koji ima značajan globalni doseg, usko je surađivao s nama kako bi zadovoljio specifične potrebe korisnika bez obzira gdje se nalaze, a to se pokazalo velikim uspjehom. Viber postavlja standarde za sve developere čije se aplikacije mogu naći na AppGalleryju“, istaknuo je Derek Yu, dopredsjednik za srednju i istočnu Europu te Skandinaviju tvrtke Huawei CBG.

Uspjehu Vibera na AppGalleryju pridonijelo je i prihvaćanje Huaweijeve „Global+Local“ strategije, kojoj je glavni cilj razvijanje odnosa s developerima čija su rješenja razvijena kako bi se korisnicima pružile usluge na najvišoj razini.

„Iznimno smo sretni što je Huawei, veliki tržišni igrač, naš partner. Također nam je drago se njihovim korisnicima sviđa naša aplikacija. Dosadašnji izvještaji nam pokazuju da smo na pravom putu i da je naše partnerstvo uspješno. Sigurni smo kako naša suradnja ima svijetlu budućnost“, dodaje Anna Znamenskaya, CGO tvrtke Rakuten Viber.

Još iz kategorije

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

24.06.2021.

EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge, ističe predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina čija će tvrtka prodavati uslugu u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima hrvatski korisnici mogu odabrati jedan od triju ponuđenih paketa, ovisno o tome koji najbolje odgovara njihovu budžetu i potrebama.

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

24.06.2021.

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta (IMCO) koja se jučer održala u Bruxellesu, zastupnici su održali javno saslušanje s predstavnicima nekih od najznačajnijih digitalnih platformi kao što su Google, Apple, Twitter i Facebook.

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.