Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

Foto: DepositPhotos

Tržište kriptovaluta raste konstantno proteklih nekoliko godina, bez obzira što njihova pojedinačna vrijednost ponekad pada. Posebno se to moglo vidjeti na situaciji u Europi tijekom prošle godine, ali i prvog kvartala ove godine, što je omogućilo velik napredak dvjema specijaliziranim aplikacijama - KuCoin i MetaMask.

Kombinirano, preuzete su tri milijuna puta u prva tri mjeseca ove godine, otkrio je kroz analizu tržišta CryptoMonday.

"KuCoin i MetaMask sada su dvije od najbržerastuće kriptoaplikacije u Europi, zahvaljujući snažnom rastu broja korisnika u Rusiji, Turskoj i Francuskoj. Dvije mobilne kriptoaplikacije također naplaćuju tzv. konkurentne naknade. Osim toga, zadržali su solidnu sigurnost i povjerenje te razumiju propise koji vrijede za njihove klijente", navodi CryptoMonday.

Uspon MetaMaska, prije svega, bio je nevjerojatno impresivan. Aplikacija je "skočila" za šest mjesta od 2021. i preuzela treću poziciju u prva tri mjeseca ove godine. Osnovana je nedavno, 2016., kao dodatak za Chrome internetski preglednik, a službeni "debi" kao mobilna aplikacija za kriptovalute imala je 2020. Ujedno, MetaMask je u procesu razvoja vlastite digitalne valute.

Ipak, morat će se još potruditi, kao i KuCoin, kako bi stigla do vodeće pozicije u Europi. Jer, na prva dva mjesta su Binance i Crypto.com. Te aplikacije dnevno u prosjeku imaju oko 70.000 preuzimanja i to je na kvartalnoj razini ukupno oko 5,6 milijuna. No, dominacija im je svakako pod znakom upitnika zbog tolikog rasta MetaMaska i KuCoina.

Što se kompletnog europskog tržišta u ovom smislu tiče, broj instalacija ove vrste aplikacija je kroz 2021. stigao do 97 milijuna i to je za 16 milijuna bolji rezultat nego u 2020. A još 2019. ukupno ih se instaliralo svega sedam milijuna, što dovoljno govori o situaciji u kojoj se našla Europa kroz protekle dvije godine. To samo znači da je potencijal enorman.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.