Najbolji besplatni streaming servisi za glazbu

Najbolji besplatni streaming servisi za glazbu

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa zatvorila nas je u domove, on upravo zato stvorile su se neke druge navike i načini zabave. Među njima svakako jest pristup glazbi, koja se sluša više nego ikad preko raznih platformi. Koje su često besplatne i legalne, a one najbolje na svjetskoj razini izdvojit ćemo ovdje.

Streaming platforme

1. Amazon Prime Music

Besplatan je svim Prime korisnicima, a podržava iOS, Android, desktop aplikacije, web playere, ima podršku za povezane zvučnike i automobile. Sadrži više od dva milijuna pjesama i više 2000 playlista te radio stanica. Sve bez oglasa, neograničenim mogućnostima preskakanja pjesama, ali i offline mogućnostima. Nije dostupna u Hrvatskoj.

2. Spotify Free

Kvaliteta: 160kbps, 96Kbps za mobilne korisnike

Formati: MP3, M4P, MP4

Najpopularnija streaming platforma na svijetu još uvijek nije u Hrvatskoj, nažalost. Zato tamo gdje jest nudi besplatne mogućnosti, ali uz određena ograničenja. Ima više od 45 milijuna pjesama, podržava OS, Android, desktop aplikacije, web playere, smart TV aplikacije, ima podršku za povezane zvučnike i automobile.

3. YouTube Music

Kvaliteta: 128kbps

Format: AAC

Nudi podršku samo za iOS i Android, ali što se glazbe tiče, teško da nešto nećete pronaći. Nažalostm besplatna verzija nudi mnoštvo oglasa koji uništavaju iskustvo.

4. Pandora

Kvaliteta: 64kbps

Još jedna popularna aplikacija nedostupna u Hrvatskoj. Podržava iOS i Android, Web UX te integraciju s pametnim uređajima. Ipak, oglasi su u besplatnoj verziji konstanta. Zato ima više od 35 milijuna pjesama u ponudi.

5. Slacker Radio/LiveXLive

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Hrvatskoj nije dostupan i to je šteta jer sadržaj se emitira uživo, ima arhivu od 13 milijuna pjesama i moguće je preslušavati koncerte, festivale, radio stanice, originalne emisije i podcastove. Podržava iOS, Android, Web UX, integraciju s pametnim uređajima i automobilima.

6. Deezer

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Formati: MP3, FLAC

Napokon još jedna aplikacija dostupna Hrvatima. U besplatnoj verziji ima oglase, nudi pet preskakanja pjesama u satu i ima arhivu od 56 milijuna pjesama.

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.