Najbolji besplatni streaming servisi za glazbu

Najbolji besplatni streaming servisi za glazbu

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa zatvorila nas je u domove, on upravo zato stvorile su se neke druge navike i načini zabave. Među njima svakako jest pristup glazbi, koja se sluša više nego ikad preko raznih platformi. Koje su često besplatne i legalne, a one najbolje na svjetskoj razini izdvojit ćemo ovdje.

Streaming platforme

1. Amazon Prime Music

Besplatan je svim Prime korisnicima, a podržava iOS, Android, desktop aplikacije, web playere, ima podršku za povezane zvučnike i automobile. Sadrži više od dva milijuna pjesama i više 2000 playlista te radio stanica. Sve bez oglasa, neograničenim mogućnostima preskakanja pjesama, ali i offline mogućnostima. Nije dostupna u Hrvatskoj.

2. Spotify Free

Kvaliteta: 160kbps, 96Kbps za mobilne korisnike

Formati: MP3, M4P, MP4

Najpopularnija streaming platforma na svijetu još uvijek nije u Hrvatskoj, nažalost. Zato tamo gdje jest nudi besplatne mogućnosti, ali uz određena ograničenja. Ima više od 45 milijuna pjesama, podržava OS, Android, desktop aplikacije, web playere, smart TV aplikacije, ima podršku za povezane zvučnike i automobile.

3. YouTube Music

Kvaliteta: 128kbps

Format: AAC

Nudi podršku samo za iOS i Android, ali što se glazbe tiče, teško da nešto nećete pronaći. Nažalostm besplatna verzija nudi mnoštvo oglasa koji uništavaju iskustvo.

4. Pandora

Kvaliteta: 64kbps

Još jedna popularna aplikacija nedostupna u Hrvatskoj. Podržava iOS i Android, Web UX te integraciju s pametnim uređajima. Ipak, oglasi su u besplatnoj verziji konstanta. Zato ima više od 35 milijuna pjesama u ponudi.

5. Slacker Radio/LiveXLive

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Hrvatskoj nije dostupan i to je šteta jer sadržaj se emitira uživo, ima arhivu od 13 milijuna pjesama i moguće je preslušavati koncerte, festivale, radio stanice, originalne emisije i podcastove. Podržava iOS, Android, Web UX, integraciju s pametnim uređajima i automobilima.

6. Deezer

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Formati: MP3, FLAC

Napokon još jedna aplikacija dostupna Hrvatima. U besplatnoj verziji ima oglase, nudi pet preskakanja pjesama u satu i ima arhivu od 56 milijuna pjesama.

Još iz kategorije

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

28.05.2020. komentiraj

Huawei je održao prvi online Eco-Connect summit za srednjoistočnu i sjevernu Europu, okupivši više od 1.000 poslovnih partnera. Teme summita bile su povećanje investicija u razvoj digitalne inovativnosti i ubrzanje digitalne transformacije kako bi razvili snažnije digitalne ekonomije.

Google i projekt Fuchsia

Google i projekt Fuchsia

28.05.2020. komentiraj

Google već neko vrijeme radi na operativnom sustavu Fuchsia i to nije novitet. Trebao biti biti nasljednik Androida i trebao bit raditi na više uređaja i zaslona. Dakle, riječ je o univerzalnom operativnom sustavu, koji ima jednake temelje na svim uređajima, bez obzira na njihovu veličinu ili moć.

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

27.05.2020. komentiraj

Facebook se može pohvaliti činjenicom da je njegov Workplace premašio pet milijuna pretplatnika, što lansiranje Workplace Rooms čini još atraktivnijim i može doprinijeti rastu broja korisnika koji plaćaju uslugu.