Najbolji besplatni servisi za stream glazbe u 2021.

Najbolji besplatni servisi za stream glazbe u 2021.

Foto: Pixabay

Glazba je sastavni dio života mnogih od nas, a s modernom tehnologijom doslovno nam je na dlanu. Ipak. to ima svoju cijenu koju neki nisu spremni platiti.

Pa, u nastavku teksta donosimo najbolje besplatne aplikacije za streaming glazbe, kao i radijske platforme. Na nesreću za nas u Hrvatskoj, ova lista nije potpuno dostupna pa za korištenje nekih od onih koje ćemo navesti trebali biste VPN.

1. Amazon Prime Music

Besplatan je svim Prime korisnicima, a podržava iOS, Android, desktop aplikacije, web playere, ima podršku za povezane zvučnike i automobile. Sadrži više od dva milijuna pjesama i više 2000 playlista te radio stanica. Sve bez oglasa, neograničenim mogućnostima preskakanja pjesama, ali i offline mogućnostima. Nije dostupna u Hrvatskoj.

2. Spotify Free

Kvaliteta: 160kbps, 96Kbps za mobilne korisnike

Formati: MP3, M4P, MP4

Najpopularnija streaming platforma na svijetu još uvijek nije u Hrvatskoj, nažalost. Zato tamo gdje jest nudi besplatne mogućnosti, ali uz određena ograničenja. Ima više od 45 milijuna pjesama, podržava OS, Android, desktop aplikacije, web playere, smart TV aplikacije, ima podršku za povezane zvučnike i automobile.

3. YouTube Music

Kvaliteta: 128kbps

Format: AAC

Nudi podršku samo za iOS i Android, ali što se glazbe tiče, teško da nešto nećete pronaći. Nažalostm besplatna verzija nudi mnoštvo oglasa koji uništavaju iskustvo.

4. Pandora

Kvaliteta: 64kbps

Još jedna popularna aplikacija nedostupna u Hrvatskoj. Podržava iOS i Android, Web UX te integraciju s pametnim uređajima. Ipak, oglasi su u besplatnoj verziji konstanta. Zato ima više od 35 milijuna pjesama u ponudi.

5. Slacker Radio/LiveXLive

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Hrvatskoj nije dostupan i to je šteta jer sadržaj se emitira uživo, ima arhivu od 13 milijuna pjesama i moguće je preslušavati koncerte, festivale, radio stanice, originalne emisije i podcastove. Podržava iOS, Android, Web UX, integraciju s pametnim uređajima i automobilima.

6. Deezer

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Formati: MP3, FLAC

Napokon još jedna aplikacija dostupna Hrvatima. U besplatnoj verziji ima oglase, nudi pet preskakanja pjesama u satu i ima arhivu od 56 milijuna pjesama.

7. Sonos Radio

Bazni bitrate je 128k, ne postoji "skipanje" pjesama, ali zato se nudi poveći broj zanimljivih kanala i ostalih detalja. Potrebna je Sonos aplikacija da bi radio, a ukoliko želite HD verziju s dodtanim mogućnostima, potrebno je platiti 7,99 dolara mjesečno. Sonos Radio dostupan je na iOS, Android i desktop aplikacijama, kao i s pametnom integracijom uz Sonos uređaje.

8. iHearthRadio

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Formati: MP3, FLAC

Nudi oko 20 milijuna raznih pjesama i sadržaja općenito, dostupna je na svim popularnim platformama i nudi oko 1500 radiopostaja. Moguće je pretraživati ih po žanru ili glazbenicima koji vas interesiraju.

9. TuneIn

Kvaliteta: 320kbps, 32-bit

Dostupna je na svim operativnim sustavima, ali nudi isključivo radiopostaje i podcaste (njih 5,7 milijuna!). Prednost je vrhunska kvaliteta zvuka.

10. AccuRadio

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Omogućen je na svim najpopularnijim platformama, podsjeća na Pandoru, ali riječ je o neovisnom internetskom radiju, osnovanom 2000., s brojnim radiopostajama i žanrovima...

11. MixCloud

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Ova aplikacija je ipak za nešto naprednije korisnike, koji žele da ih se iznenadi, zato je ovdje podosta originalnog sadržaja, ne toliko komercijalnog.

12. Global Player

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Idealno za Britance, ne baš i za sve izvan Velike Britanije. Naime, sadržaj je baziran za Veliku Britaniju i veže se uz nju po svim pitanjima.

13. Hit Network

Kvaliteta: 128kbps, 16-bit

Identično kao Global Player, ali za Australiju.

Još iz kategorije

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

24.06.2021.

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta (IMCO) koja se jučer održala u Bruxellesu, zastupnici su održali javno saslušanje s predstavnicima nekih od najznačajnijih digitalnih platformi kao što su Google, Apple, Twitter i Facebook.

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

23.06.2021.

Zagrebačka banka kontinuirano ulaže u digitalizaciju svojih kanala kako bi svojim klijentima ponudila najnaprednije usluge. Za svoje klijente, korisnike Android uređaja, Zagrebačka banka od 17. lipnja uvela je mogućnost mobilnog plaćanja putem Google Pay aplikacije.