Na kojim društvenim mrežama Amerikanci najviše provode vremena?

Na kojim društvenim mrežama Amerikanci najviše provode vremena?

Foto: Shutterstock

Društvene mreže na kojima Amerikanci provode najviše vremena uistinu su zanimljive jer osim Facebooka, Instagrama i Twittera, pokazuju neke navike koje ostatak svijeta još ne poznaje. Istraživanje na ovu temu proveo je Verto Analytics i tiče se trećeg kvartala ove godine.

U njemu se obuhvatilo koliko prosječno minuta korisnici provedu na nekoj od društvenih mreža mjesečno. Čak 1040 minuta provede se na Grindru, društvenoj mreži koja služi za pronalazak homoseksualnih i biseksualnih partnera. A odnosi se na muškarce. Tek nakon Grindra dolazi Facebook, na kojem se prosječno unutar 30 dana provede 899 minuta na američkim mobilnim uređajima.

Potom slijedi još jedna aplikacija za pronalazak homoseksualnih i(li) biseksualnih muškaraca, a zove se Growlr i na njoj se prosječno provodi 665 minuta mjesečno. Nakon toga slijedi drastičan pad po pitanju provedenog vremena. Jer, na Reddit se troši 305 minuta mjesečno, na Snapchat 242 minute, na Tumblr 233 minute, na Instagram 206 minuta i na Twitter 176 minuta.

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.