Na dark webu cijene ukradenih kreditnih kartica padaju, a oštro rastu za PayPal račune

Na dark webu cijene ukradenih kreditnih kartica padaju, a oštro rastu za PayPal račune

Foto: DepositPhotos

Tržište vezano uz kibernetički kriminal evoluiralo je i promijenilo se kroz prošlu godinu zbog pandemije koronavirusa, a to znači da se pojavilo podosta novih pojedinaca zainteresiranih za ilegalnu ponudu ili potražnju, što stvara neke nove trendove i oni su trenutno takvi da je cijena kreditnih kartica u prosjeku pala, ali zato je porasla za PayPal korisničke račune.

Konkretnije, kreditne kartice s informacijama kao njen broj, CVV, datum isteka, ime vlasnika i poštanski kod kreću se prosječno za 17,36 američkih dolara. Ali, klonirane kreditne kartice, koje se mogu samim time i rekreirati, koštaju gotovo deset puta više - 171 dolar. Ipak, u odnosu na identično istraživanje otprije osam mjeseci, to je pad od 27 posto u prosjeku.

Bitno je u ovoj priči i koliki je limit na karticama. Medijan tog limita iznosio je 240 puta od iznosa plaćenog za karticu ili oko 0,42 centa po dolaru. Sad je to palo na 0,33 centa po dolaru ili oko 360 puta od iznosa plaćenog za karticu.

Mastercard je najlukrativnija kartica i nudi 6,47 centa po dolaru. Slijede Discover kartice sa 6,27 centa po dolaru, Visa je na 5,75 centa po dolaru i American Express na 5,13 centa po dolaru.

Što se PayPala tiče, koristi se više no ikad prije zbog povećanog broja online transakcija, a to se pak može zahvaliti pandemiji. Dakle, prosječna cijena za PayPal korisnički račun je 196,5 dolara i u prosjeku on ima saldo od čak 2133,61 dolar. Ili, plaća se 9,2 centa po dolaru na korisničkom računu. U odnosu na razdoblje otprije osam mjeseci, to je rast od čak 194 posto.

Variraju i cijene PayPal korisničkih računa. Oni pojedinačni su 161,59 dolara, Premier 186,31 dolara i poslovni 246 dolara u prosjeku... Vrijednost ovih kupovina jest u tome što oni iskusniji mogu povlačiti na PayPal novac s računa koji su povezani s tim istim računom.

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...