MySpace izgubio 12 godina korisničkog sadržaja, uključujući i 50 milijuna pjesama

MySpace izgubio 12 godina korisničkog sadržaja, uključujući i 50 milijuna pjesama

MySpace je s početkom 21. stoljeća bio hit društvena mreža i okupljao je glazbenike, najčešće amatere, na jednom mjestu kako bi dijelili svoj rad sa svima koji su zainteresirani. No, baza svih tih pjesama vrlo je vjerojatno potpuno izgubljena. U vjetar odlazi 12 godina i oko 50 milijuna glazbenih djela!

Naime, na banneru koji je ubrzo uklonjen s MySpacea, pisalo je da se pri postupku migracije društvene mreže, sadržaj postavljen od 2003. do 2015. godine ne može preseliti i da odlazi u nepovrat. Dakle, korumpirane datoteke ipak se ne mogu popraviti, iako je MySpace uvjeravao da će to učiniti.

Ali, da će sve ispasti baš tako kako je ispalo, moglo se naslutiti još prošle godine, kad je MySpace i objavio da postoje neke greške u sadržaju postavljenom prije 2015., pa potom obećao da će se to ispraviti. Nije...

Nije to jedina kontroverza vezana uz MySpace jer još 2017. godine doznalo se da ukoliko netko zna datum rođenja vlasnika korisničkog računa, može mu bezbrižno pristupiti. Još godinu prije tog, Time Inc., koji je preuzeo MySpace 2016., priznao je da se na društvenu mrežu izveo hakerski napad, u kojem je kompromitirano 360 milijuna računa s 427 milijuna lozinki. A još 2012. MySpace je vodio pravnu s Appleom oko Apple Music ikone... Poraz na poraz, udarac na udarac i kad se mislilo da ne može gore, može.

Izgubiti bazu tolikih pjesama zapravo je konačni kraj, koji se naslućuje posljednjih desetak godina, koliko Facebook i drugi giganti u prostoru društvenih mreža žare i pale dok je MySpace stagnirao bez ikakve ideje. Šteta, sve te pjesme mogle su biti iskorištene na poticajan način i možda barem nakratko oživjeti prostor koji je prije 15 i više godina bio hit za milijune i milijune glazbenih entuzijasta...

Treba se tek nadati da Time Inc. ipak ima neki plan za MySpace, bez obzira što se iz ove perspektive čini nejasan.

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.