Mreže bez kojih se ne može

Mreže bez kojih se ne može

Foto: Fotolia (ilustracija)

Najveća regionalna konferencija o društvenim mrežama „Tvitomanija“, koja će na jednom mjestu okupiti do sada najveći broj korisnika društvenih mreža u cijeloj regiji, od onih koji ih koriste u privatne svrhe do onih koji su poslovno usmjereni na društvene mreže, održat će se po prvi puta u Hrvatskoj i to od 8. do 12. svibnja u hotelu NOVI Spa Hotels & Resort u Novom Vinodolskom.

Glavna tema konferencije bit će „Društvene mreže i život“, a prikazat će se kako su društvene mreže napravile revoluciju u svim sferama života,  omogućile dvosmjernu komunikaciju s ljudima koji utječu na naš svakodnevni život te kako su gotovo izjednačile anonimne i poznate osobe, poduzetnike i korporacije, građanstvo i političare, offline i online medije.

Osobe iz javnog života, predstavnici malih i velikih tvrtki te stručnjaci za komunikaciju tom će prigodom razgovarati o tome kako se predstavljati na popularnim društvenim mrežama i na koje sve načine Twitter, Facebook,YouTube, Instagram, Foursquare, Pinterest, Tumblr i mnoge druge društvene mreže mogu pomoći kvalitetnom pozicioniranju u sve široj Internet zajednici.“

Današnje uspješno poslovanje nezamislivo je bez sudjelovanja na društvenim mrežama. -  rekao je direktor Konferencije Zoran Torbica prilikom predstavljanja ovogodišnje Tvitomanije 23. ožujka u hotelu Novi Spa Spa Hotels & Resort u Novom Vinodolskom te istaknuo da je najveća vrijednost ove konferencije regionalno povezivanje, odnosno umrežavanje ljudi vođenih zajedničkim interesima i preferencijama.

Još iz kategorije

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.

Brzina interneta i koliko je ona važna

Brzina interneta i koliko je ona važna

23.04.2019. komentiraj

Naravno da je Barcelona i MWC19 kao najveći sajam telekom industrije i to prije svega one mobilne idealno mjesto da se govori o brzom internetu. Međutim, svi uvijek vole govoriti o brzinama internetu brz obzir da li je riječ o fiksnom ili mobilnom internetu, optika ili 4G odnosno LTE ili kabel ili 5G koji tek dolazi. Korisniku je sama tehnologija nevažna, ali i brzina u konačnici nije važna ako ne postoje usluge koje bi opravdale takve brzine.

Servis Divan od sada na novoj domeni

Servis Divan od sada na novoj domeni

21.04.2019. komentiraj

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za “for your information”. Također su predstavili niz novih funkcija poput pretraživanja prema geo lokaciji što će omogućiti primjenu u drugim hrvatskim gradovima te prijevod sadržaja na engleski jezik.