Mladi bježe s Facebooka u rekordnom broju

Mladi bježe s Facebooka u rekordnom broju

Foto: Pixabay

Facebook je uvjerljivo najnadmoćnija društvena mreža na svijetu, ali dugoročna slika i ne djeluje baš najbolje s obzirom da je samo prošle godine otišlo 2,8 milijuna korisnika mlađih od 25 godina! Da stvar bude gora, eMarketer je svoje istraživanje proveo samo na situaciji u Sjedinjenim Američkim Državama, što znači da je na globalnoj razini situacija zasigurno još gora.

Nije ni to sve, Facebook bilježi u 2017. čak 9,9 posto manje Amerikanaca dobne skupine 12 do 17 godina. Uz sve to, samo u ovoj godini će prema prognozama otići s Facebooka još 2,1 milijun osoba mlađih od 25 godina. Naravno, kad se gleda šire i tako vidi da Facebook ukupno ima više od dvije milijarde korisnika, tih se nekoliko milijuna ne čini mnogo. No, riječ je o mladima koji bi trebali postati pokretačka snaga Facebooka, a umjesto njega biraju konkurentski Snapchat.

Upućenije to ne čudi, Snapchat mladima nudi privatnost jer objave ostaju dostupne maksimalno 24 sata od trenutka kad su postavljene i nema takvog principa prijatelja, listi, načina na koji se može zadirati u nečiji profil. Korisnik ima više kontrole i ne mora otkrivati o sebi više no što želi. S druge strane, Facebook je kao virtualni život, koji su počeli okupirati stariji, najčešće roditelji ili članovi obitelji svih tih mladih koji bježe s Facebooka. Naravno, zato im je toliko nezanimljiv.

Kao što je i Facebooku nezanimljiva situacija u kojoj gubi sve te mlade korisnike, a istovremeno bilježi rast kod dobne skupine starije od 55 godina. Konkretno, njih pola milijuna novih trebalo bi se registrirati samo u ovoj godini i samo na području SAD-a.

Baš zato su već poduzeti koraci pa Facebook financira u američkim školama edukaciju o sigurnosti na internetu, koja pomaže djeci i roditeljima da se zaštite od napada svih vrsta, ali i da istovremeno budu svjesni Facebookova postojanja, njegove sveprisutnosti....

Još iz kategorije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

21.08.2018. komentiraj

Alphabet i Microsoft nemaju baš najbolji odnos, što se može zaključiti po tome da nećete u Windows Store naći Googleove usluge ili alate. Ali, bez obzira na to, Chrome 68 je dobio novitet koji se tiče Windows 10 i zasad u njemu može uživati oko 50 posto Chrome korisnika diljem svijeta.

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

14.08.2018. komentiraj

Svijet kriptovaluta svako malo potrese neka loša vijest i to je teret koji ih sprečava da postanu popularne u širem smislu, ali i da ih se počne češće koristiti kao sredstvo plaćanja u trgovinama svih tipova. Posljednja takva loša vijest je ona o grupaciji koja je manipulirala tržištem te ostvarila zaradu od 825 milijuna američkih dolara u samo prvih šest mjeseci ove godine.

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

13.08.2018. komentiraj

Stručnjak Jesn „Atom“ Steube, koji radi na novom Wi-Fi standardu WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3), slučajno je otkrio sigurnosne propuste u standardima WPA i WPA2, zbog kojih bi mnogi korisnici mogli imati probleme. Odnosno, sad više neće jer nadležni su odmah počeli raditi na tome da ih „zakrpaju“ pa da se potencijalna opasnost ukloni.