Mladi bježe s Facebooka

Mladi bježe s Facebooka

Foto: DepositPhotos

Facebook je uvjerljivo najnadmoćnija društvena mreža na svijetu, ali dugoročna slika i ne djeluje baš najbolje s obzirom da je samo prošle godine s nje otišlo oko tri milijuna korisnika mlađih od 25 godina, pokazalo je istraživanje provedeno od strane eMarketera! I to samo u Sjedinjenim Američkim Državama, koje svakako nisu izolirani slučaj s obzirom da s Facebooka odlaze i mladi Nijemci i Francuzi.

Konkretnije, ove će godine u Njemačkoj Facebook dobiti samo 0,1 posto više korisnika nego lani, što znači da će ih biti oko 26,8 milijuna, odnosno, 20 tisuća više nego prošle godine. Ali, ujedno će Facebook u Njemačkoj izgubiti 2,2 posto korisnika mlađih od 35 godina. Onih između 12 i 17 godina bit će čak 9,1 posto manje ili 170600 manje nego u 2018.!

Ako se takav trend nastavi, do 2023. će u Njemačkoj Facebook izgubiti trećinu aktualnih korisnika starosti između 12 i 17 godina. Tek će se Facebook moći zadovoljiti činjenicom da će do 2023. broj korisnika starijih od 34 godine porasti za 2,6 posto. Ali, nije ni to baš ohrabrujuće s obzirom da je prošle godine rast korisnika u toj dobnoj skupini iznosio 4,7 posto.

Slično je i u Francuskoj, no negativnije po Facebook. Jer, po prvi put će ukupni broj korisnika pasti, i to za 0,2 posto, na 28 milijuna korisnika. Tako nešto događa se zbog odlaska mlađih od 18 godina s te društvene mreže. Posebno će se osjetiti pad onih između 12 i 17 godina, a iznosit će 9,3 posto. Zbog toga će do 2023. ukupno biti 27,9 milijuna Facebook korisnika u Francuskoj.

Upućenije to ne čudi, druge društvene mreže, kao Instagram ili Snapchat, mladima nude privatnost. Nema takvog principa prijatelja, listi, načina na koji se može zadirati u nečiji profil. Korisnik ima više kontrole i ne mora otkrivati o sebi više no što želi. S druge strane, Facebook je kao virtualni život, koji su počeli okupirati stariji, najčešće roditelji ili članovi obitelji svih tih mladih koji bježe s Facebooka. Naravno, zato im je toliko nezanimljiv.

Još iz kategorije

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

25.02.2020. komentiraj

Jeste li ikada zaboravili otkazati “free trial” aplikacija koje ste instalirali, pa su vam za iste naplaćene pretplate, gotovo pa smo sigurni da jeste isto kao što smo i sigurni da ste poželjeli otkazati pretplatu na usluge koje mjesečno plaćate no to vam nije pošlo za rukom.

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

24.02.2020. komentiraj

Hakerski napadi na velike korporativne VPN servere ono su po čemu pamtimo prošlu godinu, no cijela priča dobiva jednu širu sliku jer istrage su pokazale da iza svega stoji Iran. Odnosno, hakeri iz te zemlje.

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.