Microsoft uveo nove funkcionalnosti u Teams

Microsoft uveo nove funkcionalnosti u Teams

Microsoft je 7. prosinca pokrenuo novu mogućnost za Teams zajednice, osmišljenu kako bi korisnici mogli besplatno kreirati i organizirati razne grupe. Dakle, po novome se bez ikakve naknade mogu služiti kalendarom, sastancima i novim mogućnostima chata.

Primjerice, korisnici sad imaju mogućnosti poput grupnog razgovora, pozivanja i dijeljenja datoteka ili fotografija, a grupe će također moći koristiti zajednički kalendar, koji uključuje integraciju Google kalendara, za organiziranje događaja zajednice.

Ova integracija zapravo je usmjerena na grupe poput sportskih klubova ili čak virtualnih društvenih grupa za mala poduzeća te jednostavnih grupa kao one za dogovore o dijeljenju prijevoza na posao i slično.

Facebook, Reddit, Discord, WhatsApp, Twitter i mnoge druge usluge već nude razne načine organiziranja grupa na mreži, tako da Microsoft ulazi na prenatrpano tržište, ali vjeruje da Teams ima nešto drugačije za ponuditi. Naime, ionako broji stotine milijuna korisnika pa će im svakako biti drago dobiti što konkurencija već ima.

"Prepoznali smo korisnike koji žele više, koji nisu zajednica obožavatelja ili zajednice otvorene za razne rasprave, već one koje kroz ovakvu mogućnost žele obaviti posao na efikasniji način. A naša snaga je u tome što im možemo ponuditi takav alat za osnaživanje produktivnosti", poručili su iz Microsofta.

Ideja koju kompanija ima najbliža je onome što vrijedi na Discordu, gdje zajednice postavljaju svoja interna pravila, odnosno, da zajednice ne ovise o platformi. Ona je tu za neometan rad, a svaka zajednica potom kreira svoj prostor i sve što ide s njim.

Ono što korisnici moraju da bi se služili novom Teams mogućnosti jest Microsoftov račun. I to je sve. A vrijeme će pokazati može li se Teams nositi s trenutno osjetno jačim konkurentima u ovom smislu, kao što su Google, Amazon, Facebook i Apple.