Microsoft ulaže velike napore u micanje loše reputacije Internet Explorera

Microsoft ulaže velike napore u micanje loše reputacije  Internet Explorera

Internet Explorer je dugo patio od loše reputacije koju je sam sebi nanio, a Microsoft je svjestan te bolne činjenice. Od kada je lansiran, Internet Explorer 9 je bio prilično dobar preglednik, a u najnovijim verzijama uvedeni su open web standardi i dodan je vrlo brz JavaScript engine, te podrška koja omogućava korištenje ovog preglednika na uređajima osjetljivim na dodir.

Tijekom prošle godine, a osobito u vrijeme prije lansiranja Internet Explorer 11 preglednika, Microsoft se udružio s mnogim kompanijama i developerima kao što su Red Bull, Atari i GlacierWorks kako bi predstavili sve mogućnosti modernog preglednika. Kompanija je danas pokrenula Rethink IE putem kojeg će se prikupiti sav ovaj sadržaj i započeti jednu sasvim novu priču o Internet Explorer pregledniku.

Prema riječima Microsoftovog višeg direktora za marketing Internet Explorera Rogera Capriottia, cilj Rethink IE projekta je sažimanje svega onoga što je Microsoft napravio u suradnji s partnerima, te predstavljanje tog rada korisnicima i programerima.

Programeri su već imali mogućnost vidjeti na koji su način stvorena različita iskustva, ali glavna ideja koja stoji iz Rethink IE stranice je nastavak Microsoftove globalne promocije Internet Explorera, te ovim putem kompanija nastoji maknuti lošu reputaciju koju je preglednik cijelo ovo vrijeme imao.

Internet Explorer je imao prilično dobru godinu, a u studenom prošle godine je, zbog dobrog dijela Chrome i Firefox korisnika koji su se vratili na Internet Explorer, zabilježio svoj najveći tržišni udio od 2012. godine. Microsoft od korisnika želi da ponovno razmisle o tome što je Internet Explorer postao, posebice kada je u pitanju preglednik na tablet uređajima kao što je Surface.

Capriotti smatra da su Chrome i Safari preglednici razvijeni za desktop računala i samo preneseni na mobilne uređaje bez potpunog iskorištavanja platforme, te upravo zbog toga vjeruje da je dizajniranje Metro verzije Internet Explorera od temelja, njihova prednost ispred konkurencije.

Još iz kategorije

Ništa od YouTube Rewinda ove godine

Ništa od YouTube Rewinda ove godine

26.11.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa uzela je još jednu žrtvu - YouTube Rewind. Ove godine neće biti objavljen, što je prvi put otkako postoji, a to je punih deset godina. Objavio je to službeno YouTube te donio objašnjenje za takav neočekivan potez.

U WhatsApp uskoro stižu opciju Read Later i Mute Video

U WhatsApp uskoro stižu opciju Read Later i Mute Video

26.11.2020. komentiraj

WhatsApp je prošlog tjedna predstavio niz noviteta, ali ne staje na tome i već se radi na potpuno novim mogućnostima, koje bi korisnicima trebale donijeti još poboljšanja pa ih zadržati uz tu platformu.

YouTube najavio da će oglase gurati u video materijale malih kreatora bez da im za to plati

YouTube najavio da će oglase gurati u video materijale malih kreatora bez da im za to plati

25.11.2020. komentiraj

Korisnici YouTubea su sasvim sigurno proteklih mjeseci primijetili sve veći broj oglasa prilikom konzumiranja sadržaja na toj platformi, a na njihovu žalost to će se samo dodatno povećati. Jer, kompanija planira postavljati oglase čak i uz sadržaj manjih kreatora, no neće im plaćati za isti taj prikaz apsolutno ništa!