Microsoft ulaže velike napore u micanje loše reputacije Internet Explorera

Microsoft ulaže velike napore u micanje loše reputacije  Internet Explorera

Internet Explorer je dugo patio od loše reputacije koju je sam sebi nanio, a Microsoft je svjestan te bolne činjenice. Od kada je lansiran, Internet Explorer 9 je bio prilično dobar preglednik, a u najnovijim verzijama uvedeni su open web standardi i dodan je vrlo brz JavaScript engine, te podrška koja omogućava korištenje ovog preglednika na uređajima osjetljivim na dodir.

Tijekom prošle godine, a osobito u vrijeme prije lansiranja Internet Explorer 11 preglednika, Microsoft se udružio s mnogim kompanijama i developerima kao što su Red Bull, Atari i GlacierWorks kako bi predstavili sve mogućnosti modernog preglednika. Kompanija je danas pokrenula Rethink IE putem kojeg će se prikupiti sav ovaj sadržaj i započeti jednu sasvim novu priču o Internet Explorer pregledniku.

Prema riječima Microsoftovog višeg direktora za marketing Internet Explorera Rogera Capriottia, cilj Rethink IE projekta je sažimanje svega onoga što je Microsoft napravio u suradnji s partnerima, te predstavljanje tog rada korisnicima i programerima.

Programeri su već imali mogućnost vidjeti na koji su način stvorena različita iskustva, ali glavna ideja koja stoji iz Rethink IE stranice je nastavak Microsoftove globalne promocije Internet Explorera, te ovim putem kompanija nastoji maknuti lošu reputaciju koju je preglednik cijelo ovo vrijeme imao.

Internet Explorer je imao prilično dobru godinu, a u studenom prošle godine je, zbog dobrog dijela Chrome i Firefox korisnika koji su se vratili na Internet Explorer, zabilježio svoj najveći tržišni udio od 2012. godine. Microsoft od korisnika želi da ponovno razmisle o tome što je Internet Explorer postao, posebice kada je u pitanju preglednik na tablet uređajima kao što je Surface.

Capriotti smatra da su Chrome i Safari preglednici razvijeni za desktop računala i samo preneseni na mobilne uređaje bez potpunog iskorištavanja platforme, te upravo zbog toga vjeruje da je dizajniranje Metro verzije Internet Explorera od temelja, njihova prednost ispred konkurencije.

Još iz kategorije

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

16.11.2019. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca 11.11. uprihodila nevjerojatnih 38,4 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 7,6 milijardi dolara bolji rezultat nego prošle godine. Ali, krenimo redom...

Addiko Bank osvojila nagradu za najbolju europsku inovaciju bankarskog proizvoda odnosno uslugu

Addiko Bank osvojila nagradu za najbolju europsku inovaciju bankarskog proizvoda odnosno uslugu

16.11.2019. komentiraj

Addiko Virtualna poslovnica proglašena je najboljom europskom bankarskom inovacijom u cijeloj Europi te je Addiko banci na svečanoj ceremoniji u Pragu uručena nagrada 'Retail Banking Europe Awards 2019 - Best Product Innovation'.

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.