Microsoft ulaže velike napore u micanje loše reputacije Internet Explorera

Microsoft ulaže velike napore u micanje loše reputacije  Internet Explorera

Internet Explorer je dugo patio od loše reputacije koju je sam sebi nanio, a Microsoft je svjestan te bolne činjenice. Od kada je lansiran, Internet Explorer 9 je bio prilično dobar preglednik, a u najnovijim verzijama uvedeni su open web standardi i dodan je vrlo brz JavaScript engine, te podrška koja omogućava korištenje ovog preglednika na uređajima osjetljivim na dodir.

Tijekom prošle godine, a osobito u vrijeme prije lansiranja Internet Explorer 11 preglednika, Microsoft se udružio s mnogim kompanijama i developerima kao što su Red Bull, Atari i GlacierWorks kako bi predstavili sve mogućnosti modernog preglednika. Kompanija je danas pokrenula Rethink IE putem kojeg će se prikupiti sav ovaj sadržaj i započeti jednu sasvim novu priču o Internet Explorer pregledniku.

Prema riječima Microsoftovog višeg direktora za marketing Internet Explorera Rogera Capriottia, cilj Rethink IE projekta je sažimanje svega onoga što je Microsoft napravio u suradnji s partnerima, te predstavljanje tog rada korisnicima i programerima.

Programeri su već imali mogućnost vidjeti na koji su način stvorena različita iskustva, ali glavna ideja koja stoji iz Rethink IE stranice je nastavak Microsoftove globalne promocije Internet Explorera, te ovim putem kompanija nastoji maknuti lošu reputaciju koju je preglednik cijelo ovo vrijeme imao.

Internet Explorer je imao prilično dobru godinu, a u studenom prošle godine je, zbog dobrog dijela Chrome i Firefox korisnika koji su se vratili na Internet Explorer, zabilježio svoj najveći tržišni udio od 2012. godine. Microsoft od korisnika želi da ponovno razmisle o tome što je Internet Explorer postao, posebice kada je u pitanju preglednik na tablet uređajima kao što je Surface.

Capriotti smatra da su Chrome i Safari preglednici razvijeni za desktop računala i samo preneseni na mobilne uređaje bez potpunog iskorištavanja platforme, te upravo zbog toga vjeruje da je dizajniranje Metro verzije Internet Explorera od temelja, njihova prednost ispred konkurencije.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.