Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Foto: Microsoft

Microsoft je s 8. kolovozom izbacio na tržište nove mogućnosti u svojoj Outlook.com webmail usluzi. Svi koji su zainteresirani mogu isprobati beta mogućnosti jednostavnim klikom na „Try the Beta“ na vrhu zaslona početne stranice Outlooka. Naravno, promjena na normalnu situaciju može se izvesti u bilo kojem trenutku i bez ikakvih problema.

A noviteti o kojima je riječ su poboljšana tražilica, moderniji izgled prozora pri komunikaciji, samo sučelje u globalu jer dizajn kao takav se također mijenja. Uz to, cijelo iskustvo bit će osjetno brže, bilo da pregledavate poruke ili ih pišete i dodajete u njih privitke. Također, bit će moguće odmah prije slanja pregledati sami izgled dodanih fotografija i dokumenata.

"Korisnici će sve imati na jednom mjestu, tako ukratko možemo opisati novosti koje dolaze. Uzbuđeni smo i uvjereni da će se svima svidjeti što smo pripremili", naglasili su iz Microsofta.

Uistinu, već prema fotografijama same prezentacije vidi se da je sve na jednom zaslonu, da se sve može lako spremiti, dohvatiti, pronaći i ujedno komunicirati. Posebno se to odnosi na mogućnost "Quick Suggestions" (hrv., brzi prijedlozi) koja kako pišete sa strane nudi prijedloge o tome kamo izaći, gdje jesti, što pogledati...

Ipak, ono što će većini biti najzgodnije jesu pretrage jer općenito pri radu s e-mail porukama teško snalaziti, posebno ako govorimo o tisućama koje ste zaprimili u "sandučić". No, Microsoft je tome doskočio nakon godina i godina rada. Integriran je Bingifying u sve Office aplikacije, što znači da je sama tražilica direktno u njima pa se apsolutno sve može naći daleko jednostavnije nego ikad prije.

Nažalost, još se ne zna kad će beta faza biti završena, ali vjeruje se ne prije kraja ove godine, što znači da bi novi Outlook.com trebao zaživjeti tek negdje u prvom kvartalu dogodine...

Još iz kategorije

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

12.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici veliki su hit na američkom tržištu, a polako i širem svjetskom, što se može zahvaliti Amazonu i njegovoj Alexi koja se nalaci u Echo uređajima. No, u cijeloj toj lijepoj priči iza kulisa odigrava se jedna tužnija, koja pokazuje da su tradicionalni radio prijamnici na gubitku i polako nestaju iz američkih domova.

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

11.07.2018. komentiraj

Internet stvari (IoT) i dalje zaokupljaju misli uključenih u svijet tehnologije, a prema novim prognozama Juniper Researcha, vjeruje se da će do 2022. godine biti 50 milijardi umreženih uređaja diljem svijeta, što je rast od 140 posto u odnosu na situaciju koju imamo u ovom trenutku.