Microsoft Teams uveo besplatne cjelodnevne video pozive za prijatelje i obitelj

Microsoft Teams uveo besplatne cjelodnevne video pozive za prijatelje i obitelj

Foto: Antonio Jularić

Microsoft ne staje s novostima za Teams platformu i one koje su svježe predstavljene tiču se osobnijeg dijela priče. Naime, za korištenje unutar obitelji i između prijatelja apsolutno sve je besplatno i takav potez uistinu je odličan od strane američkog tehnološkog giganta.

Konkretnije, cijelo iskustvo praktički je identično kao ono za poslovnu uporabu, što znači da omogućava chat, videopozive, dijeljenje kalendara, lokacija i datoteka svih vrsta. Time se olakšava interakcija i ostajanje u kontaktu za najbliže, ali i dodatno omogućava Microsoftu da privikne korisnike na svoju platformu.

Također, novitet je da se nastavlja mogućnost 24-satnih videopoziva za do 300 sudionika - potpuno besplatno. Ipak, s vremenom će to biti ograničeno na samo "jedan na jedan" pozive dok će grupni pozivi za do stotinu ljudi biti besplatni ukoliko traju do 60 minuta.

Treba naglasiti i da iako je testna verzija Microsoftova Teamsa za osobnu uporabu bila namijenjena samo iOS i Android korisnicima, sad je dostupna na svim operativnim sustavima. Pa tako i kroz internetske preglednike, desktop aplikacije...

Microsoft čak dozvoljava korisnicima ovog osobnijeg dijela platforme da se služe Together opcijom, koja koristi umjetnu inteligenciju kako bi "prebacila" glavu i ramena te sve sudionike razgovora postavila jedne kraj drugih, čime se dobiva barem virtualna prisnost.

Sve ovo je pokušaj Microsofta da Teams ostane relevantan i nakon pandemije koronavirusa, ne samo u poslovnom smislu već prvenstveno u privatnom, gdje ipak Zoom kao glavni konkurent ima nešto snažniju prisutnost.

Već prema brojkama se vidi da Teams platforma uspijeva učiniti dodatne iskorake u odnosu na konkurenciju, u prvom redu spomenuti Zoom i njegovih oko 300 milijuna aktivnih korisnika svakog dana. Što je oko dvostruko više no brojke kojima barata Teams.

Još iz kategorije

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

24.06.2021.

EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge, ističe predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina čija će tvrtka prodavati uslugu u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima hrvatski korisnici mogu odabrati jedan od triju ponuđenih paketa, ovisno o tome koji najbolje odgovara njihovu budžetu i potrebama.

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

24.06.2021.

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta (IMCO) koja se jučer održala u Bruxellesu, zastupnici su održali javno saslušanje s predstavnicima nekih od najznačajnijih digitalnih platformi kao što su Google, Apple, Twitter i Facebook.

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.