Microsoft Teams sada je dostupan i za privatnu upotrebu

Microsoft Teams sada je dostupan i za privatnu upotrebu

Foto: Antonio Jularić

Microsoft Teams dobit će nešto osobniju notu jer kompanija želi proširiti granice korištenja platforme, kako bi bila atraktivnija i dostupnija većem broju ljudi. Ukratko, Microsoft se trudi Teams odmaknuti isključivo od poslovnog sektora te na taj način postići sve ono što trenutno uspijeva Zoom.

Dakle, u Microsoftu nisu donijeli nikakvu odluku o rebrendiranju, niti su napravili odvojenu verziju Teamsa, niti se trude konkurirati na ovaj način iMessageu, Facebook Messengeru, WhatsAppu i sličnim platformama, već jednostavno postoji želja približiti postojeću aplikaciju i njene mogućnosti većem broju ljudi. Koji, nije na odmet spomenuti, traže nešto više od chata.

Isprva će icrosoft Teams za "osobnu uporabu" na iOS i Android operativnim sustavima imati osnovne značajke tekstualnog chata i videopoziva, kombinirano s listom za dijeljenje, dokumentima, kalendarima i dijeljenjem lokacije. Bit će još poneka značajka iz "profesionalnije" verzije Teamsa, što znači da Microsoft pokušava ono najbolje ponuditi široj publici, kako bi to mogla koristiti u "osobne svrhe".

Također, svi koji imaju Microsoft korisnički račun, automatski će nakon nadopune dobiti mogućnost povezivanja Teamsa s Office aplikacijama kao Word, Excel i PowerPoint, što uvelike olakšava samo korištenje Teamsa.

Ovo nije sve, prije nekoliko dana Microsoft je objavio uvođenje Teams for Education i tijekom ljeta dodat će nove opcije sastanaka koje sprečavaju učenike da započinju sastanke bez nadzora i omogućavaju učiteljima da odrede tko može prezentirati na sastanku.

Također će imati mogućnost da kreiraju "predvorje za sastanak" (eng. Meeting Lobby) da osiguraju da se samo pozvani učenici mogu pridružiti sastanku - to dodatno osnažuje Microsoftov pristup sigurnosti i privatnosti, koji podržava više od 90 regulatornih i industrijskih standarda.

Ponudi će se i prikaz 7x7, što znači da će se na zaslonu moći prikazati do 49 sudionika odjednom. Ujesen će učitelji moći napraviti virtualne Breakout Rooms, odnosno "sobe" u kojima učenici mogu raditi u manjim grupama.

Učitelji također trebaju više opcija da bi osigurali da svaki učenik može sudjelovati i da se svi glasovi čuju. Na platformi je dodana opcija koja učenicima omogućava da tijekom razrednih sastanaka i tijekom predavanja podignu ruku pa na taj način dobiju riječ.

Učitelji mogu vidjeti i izvještaje o posjećenosti i razne uvide o svom razredu putem opcije Class Insights, inteligentne analize podataka koja pokazuje angažman učenika, uključujući njihove zadatke, metrike aktivnosti i ocjene, a u jesen stiže i novi pregled trendova.

Čini se da bi vrlo brzo Teams na sve ove načine mogao probiti brojku od stotinu milijuna dnevno aktivnih korisnika, a s vremenom i puno više...

Još iz kategorije

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

20.01.2021. komentiraj

Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ga učinili zanimljivijim i kreativnijim.

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

18.01.2021. komentiraj

Hrvati svoje pametne telefone najviše upotrebljavaju za slanje poruka i pretraživanje interneta, dok 67,4 % njih koristi aplikacije za online kupovinu. Rezultati su to istraživanja koje je Huawei proveo na uzorku od preko 800 ispitanika iz cijele zemlje. Internetsko bankarstvo koristi tri četvrtine ispitanika, dok aplikacije za dating i klađenje koristi gotovo svaki deseti ispitanik.

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

18.01.2021. komentiraj

Viber je izrazio svoje ogorčenje najnovijom verzijom WhatsAppove politike privatnosti. Iako su korisnici WhatsAppa dosad imali pravo izbora i aplikaciji mogli zabraniti dijeljenje njihovog broja mobitela s Facebookom, to će ubuduće biti obavezno. Korisnici moraju pristati na nove uvjete u roku od 30 dana ili više neće moći koristiti svoje račune.