Microsoft Teams proširio grupni razgovor sa 100 na 250 ljudi

Microsoft Teams proširio grupni razgovor sa 100 na 250 ljudi

Foto: Antonio Jularić

Microsoft Teams bilježi oko 80 milijuna aktivnih korisnika dnevno, što je četverostruki rast unazad pola godine i ne bi se vrlo vjerojatno zbio bez pandemije koronavirusa, no bez obzira na to, kompanija želi zadržati kroz inovacije sve te ljude uz sebe. Stoga, stigao je novitet kojim se grupni razgovori šire sa stotinu na 250 osoba.

Naravno, mogućnosti koje korisnici pritom imaju su ostale nepromijenjene i još uvijek imaju kontrolu zaustaviti preopterećenje notifikacijama, kao što su imali i prije ovog noviteta.

Također, nakon što u grupi bude 20 ili više ljudi, nekoliko mogućnosti se automatski isključuje, kao automatski odgovori na Outlooku, Teams poruke u statusima, indikator tipkanja, obavijesti o zaprimljenom video i audio sadržaju, podijeljenom sadržaju te obavijesti o pročitanim porukama.

Ipak, unatoč novitetu, administratori svejedno ne mogu sami limitirati veličinu same grupe, a maksimalni kapacitet za pozive i dalje ostaje na 20 osoba. Svejedno, Teams se ovime dodatno uspijeva nositi sa sve žešćom konkurencijom, u prvom redu onom koju predstavlja Zoom. Ali, tu su i WebEx, Google Meet i Blue Jeans.

Tko zna što Teams još sprema jer samo dvadesetak dana prije ove novosti, stigla je ona kojom se omogućava prikaz do devet ljudi na jednom ekranu istovremeno, dok je prije toga bilo moguće vidjeti njih četvero. Zoom nudi mogućnost do 49 osoba, ali Zoom je ipak manje prisutan u poslovnom smislu no Teams.

Uostalom, potvrđuje to činjenica da brojne organizacije izbjegavaju Zoom zbog sigurnosnih propusta, s kojima ne mogu riskirati. Zato je Teams prvi izbor i upravo taj najunosniji segment Microsoft misli zadržati. Jer, iako su privatni korisnici također hvalevrijedni za imati uz sebe, imati odani poslovni sektor uz sebe osjetno je bolje. Ili, preciznije rečeno, osjetno je unosnije.

Još iz kategorije

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

02.06.2020. komentiraj

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan. Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

02.06.2020. komentiraj

Facebookova interna grupa NPE Team, koja djeluje unutar odjela istraživanja i razvoja (R&D), kreirala je novu aplikaciju nazvanu CatchUp. Ona olakšava prijateljima i obitelji u Sjedinjenim Američkim Državama koordinirati telefonske pozive ili organizirati pozive u kojima sudjeluje do osam osoba.

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!