Microsoft Teams proširio grupni razgovor sa 100 na 250 ljudi

Microsoft Teams proširio grupni razgovor sa 100 na 250 ljudi

Foto: Antonio Jularić

Microsoft Teams bilježi oko 80 milijuna aktivnih korisnika dnevno, što je četverostruki rast unazad pola godine i ne bi se vrlo vjerojatno zbio bez pandemije koronavirusa, no bez obzira na to, kompanija želi zadržati kroz inovacije sve te ljude uz sebe. Stoga, stigao je novitet kojim se grupni razgovori šire sa stotinu na 250 osoba.

Naravno, mogućnosti koje korisnici pritom imaju su ostale nepromijenjene i još uvijek imaju kontrolu zaustaviti preopterećenje notifikacijama, kao što su imali i prije ovog noviteta.

Također, nakon što u grupi bude 20 ili više ljudi, nekoliko mogućnosti se automatski isključuje, kao automatski odgovori na Outlooku, Teams poruke u statusima, indikator tipkanja, obavijesti o zaprimljenom video i audio sadržaju, podijeljenom sadržaju te obavijesti o pročitanim porukama.

Ipak, unatoč novitetu, administratori svejedno ne mogu sami limitirati veličinu same grupe, a maksimalni kapacitet za pozive i dalje ostaje na 20 osoba. Svejedno, Teams se ovime dodatno uspijeva nositi sa sve žešćom konkurencijom, u prvom redu onom koju predstavlja Zoom. Ali, tu su i WebEx, Google Meet i Blue Jeans.

Tko zna što Teams još sprema jer samo dvadesetak dana prije ove novosti, stigla je ona kojom se omogućava prikaz do devet ljudi na jednom ekranu istovremeno, dok je prije toga bilo moguće vidjeti njih četvero. Zoom nudi mogućnost do 49 osoba, ali Zoom je ipak manje prisutan u poslovnom smislu no Teams.

Uostalom, potvrđuje to činjenica da brojne organizacije izbjegavaju Zoom zbog sigurnosnih propusta, s kojima ne mogu riskirati. Zato je Teams prvi izbor i upravo taj najunosniji segment Microsoft misli zadržati. Jer, iako su privatni korisnici također hvalevrijedni za imati uz sebe, imati odani poslovni sektor uz sebe osjetno je bolje. Ili, preciznije rečeno, osjetno je unosnije.

Još iz kategorije

Stariji Android mobiteli imat će problema sa surfanjem po internetu u 2021.

Stariji Android mobiteli imat će problema sa surfanjem po internetu u 2021.

24.11.2020. komentiraj

Android operativni sustav ima problem fragmentacije, što znači da stotine milijuna korisnika ne prelazi na njegove najnovije verzije već se drže onih s kojima im je “stigao” pametni telefon. Problematično je što milijuni uređaja u ovoj priči, primjerice, još uvijek imaju minimalno četiri godine stari Android 7.1 Nougat.

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

24.11.2020. komentiraj

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

23.11.2020. komentiraj

U ovom trenutku Hrvatska pošta postat će regionalni partner Amazona za Hrvatsku i Sloveniju, a u narednom periodu i za cijelu našu regiju, saznaje ICTbusiness.info. Iz Hrvatske pošte rekli su nam kako te informacije komentirati, no jasno je da se ulaganje u novi sortirni centra vrijedan oko 50 milijuna eura itekako isplatilo. Pogotovo jer je u Velikoj Gorici instaliran jedan od najmodernijih na svijetu uređaja za sortiranje paketa što je omogućilo suradnju s Amazonom i ostalim velikim trgovcima poput About You, ali i domaćim kao što je e-Kupi.