Microsoft Teams dobio mogućnost onemogućenja notifikacija tijekom sastanaka

Microsoft Teams dobio mogućnost onemogućenja notifikacija tijekom sastanaka

Foto: Antonio Jularić

Microsoft Teams dodaje novu mogućnost onemogućenja svih obavijesti unutar aplikacije tijekom sastanaka, čime se napravio značajan iskorak u smjeru privatnosti i uklanjanja nepotrebnih distrakcija tijekom često bitnih trenutaka.

Naime, zbog obavijesti bi sudionici često gubili pažnju i ne bi pomno slušali osobu koja govori, sve iz razloga što bi konstantno nešto "iskakalo" na ekranu te im nepotrebno okupiralo pozornost.

Naravno, oni koji žele, mogu ostaviti obavijesti uključene, ali novitet je da Teams nudi mogućnost gasiti ih sve prije početaka sastanaka, bez iznimke. Iz Microsofta navode da se može isključiti obavijesti za baš sve sastanke, tako da ne bude potrebno za svaki posebno nanovo namještati jednu e istu mogućnost.

Trenutno, korisnici koji su željeli onemogućiti obavijesti, morali su to učiniti u postavkama tako da status promjene u "Ne ometaj" (eng. Do not Disturb) ili su morali u postavke sustava kao Focus Assist unutar Windowsa. To je bilo previše komplicirano i nepotrebno pa se Microsoft odlučio udovoljiti jednoj od češćih želja zajednice.

Novitet će do kraja studenoga biti omogućen svim korisnicima, neovisno otkud pristupaju platformi. I time će Microsoft samo dodatno ojačati ionako snažnu poziciju na tržištu. Jer, u ovim trenucima Teams ima oko 150 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini, odnosno, oko 250 milijuna aktivnih na mjesečnoj razini.

I podosta u tom uspjehu, ako ne i sve, može Microsoft zahvaliti pandemiji koronavirusa. Ona je ubrzala je širenje alata za videopozive, a kao glavni se prometnuo Zoom zbog detalja koje je nudio. U prvom redu, masovne videopozive, besplatne mogućnosti i zabavne detalje koji su privukli ne samo profesionalne nego i povremene korisnike platforme.

Na taj je način od 20 milijuna korisnika s krajem 2019., Teams stigao tu gdje je sad...

Još iz kategorije

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

13.01.2022.

Appleovi korisnici jako vole isticati jednostavnost postavljanja, uparivanja i prebacivanja između svih njihovih uređaja. Ali, uz nekoliko iznimaka, to je nešto što korisnici Androida nisu uistinu mogli iskoristiti. I Google to najavljuje promijeniti, odnosno, najavio je tijekom CES sajma u Las Vegasu.

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

11.01.2022.

Tržište podatkovnih centara i cloud rješenja nastavlja rast, potvrđuje za ICTbusiness.info direktor DataBoxa Filip Olujić i dodaje da je u svakodnevnom poslovanju, za njih ključno stalno pratiti razvoj tehnoloških rješenja i pravovremeno reagirati na potrebe korisnika.

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

08.01.2022.

Tehnologija je toliko napredovala da je malo tko može ignorirati, što znači da većina ljudi s pristupom internetu čuva u digitalnom smislu podosta osobnih podataka, a tako nešto itekako je primamljivo hakerima. I brojke napada koji se tiču „curenja“ podataka ili „data leak site“ (DLS) to itekako dobro otkrivaju.